Zvezda jedina u kupoli Hrama Svetog Save pre otvaranja, Gasprom je za radove dao nestvarnu cifru! (FOTO) (VIDEO)

Ekspedicija Crvene zvezde imala je veliku čast

Predstavnici FK Crvena zvezda posetili su Hram Svetog Save na Vračaru, što je bila jedinstvena prilika za uspon do kupole.

- Naša delegacija imala je čast da se popne do kupole. To je izuzetna privilegija jer, kada se radovi završe 1. decembra, niko nikada neće moći da do dodirne mozaik koji je krasi. Za stvaranje mozaika ruska kompanija Gazprom, koja je ujedno partner i našeg kluba, donirala je 4 miliona evra - saopštila je Zvezda.

Očekuje se da će 2019. godine, kada se navrši 800 godina, Hram biti osveštan, a očekuje se da će se u potpunosti završiti 2021. godine.

Po završetku obilaska Hrama, sveštenici Dragan Šovljanski i Predrag Prodić organizovali su prijem za predstavnike kluba u parohijskom domu. Tu je predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović uručio sliku najvrednijih trofeja koje je klub osvojio i koja će krasiti zidove doma sveštenika Hrama Svetog Save.

- Nama je izuzetna čast što je najveći klub na ovim prostorima došao da obiđe Hram Svetog Save. Vazuje nas zajedničko prijateljstvo kao pravoslavne hrišćane, kao pripadnike srpskog naroda, kao navijače istog kluba koji volimo od ranog detinjstva. Vezuje nas i zajedničko sponzorstvo kompanije Gasprom. Veliko nam je zadovoljstvo što smo ugostili legende jugoslovenskog i srpakog fudbala, legende Crvene zvezde. Zvezda je bila na krovu sveta, a danas je na krovu kupole Hrama Svetog Save - rekao je sveštenik Dragan Šovljanski.

(Telegraf.rs)