Čović replicirao Terziću: Konačno da i vi iz Fudbalskog kluba nešto napravite

Predsenik košarkaške sekcije crveno-belih javio se posle opšrinog intervjua glavnokomandujućeg u Fudbalskom klubu

Posle mnogo godina konačno se može konstatovati: i Fudbalski i Košarkaški klub igraju i beleže rezultate po ukusu svih navijača crveno-belih.

I dok je sa KK to slučaj već nekoliko godina unazad, fudbalska sekcija je tek ove sezone uspela da napravi iskorak u odnosu na mnoge ranije periode i konačno zaigra u grupnoj fazi evropskog takmičenja. I ne samo da zaigra, već i da bude konkurentna čak i velikom Arsenalu.

>>> TERZIĆ: Imam odličan odnos sa Čovićem! Nismo se videli dve godine i najbolje je kada se ne viđamo!

Uspesi Košarkaškog kluba kao da su se preneli na fudbalere, pa sada i oni mogu da se ponose sa onime što postižu na terenu.

Međutim, dva najvažnija funkcionera ovih kolektiva i pored sveprisutne pozitive na obe strane, najblaže rečeno, nisu u ljubavi.

Zvezdan Terzić je u nedavnom intervjuu svoj odnos sa Nebojšom Čovićem opisao rečima "odnos je odličan, najbolje je kad se ne viđamo", i u tom kontekstu rekao:

- Nema prostora za saradnju, kao što je nikada nije ni bilo. Naravno da volimo kada naša košarkaška sekcija pobedi, ali mi donosimo odluke za sebe kao što oni donose za sebe. Možemo da učestvujemo u nekim zajedničkim marketinškim akcijama i osim što naši igrači igrači odlaze na košarkaške utakmice i njihovi dolaze na fudbalske, to je to. Ne vidim prostor za ozbiljnu saradnju.

Dan kasnije reagovao je Čović, takođe u izjavi za navijački portal Zvezde redstarbelgrade.

- Izuzetno mi je drago da konačno i naš Fudbalski klub ima rezultate u Evropi, jer su košarkaški, rukometni, vaterpolo, odbojški, kik-boks, džudo, atletski, … i svi ostali klubovi, deo Sportskog društva Crvena zvezda, jednog od najtrofejnijih na svetu. I svi se radujemo tim uspesima, jer to tako treba i mora da bude! - rekao je Čović.

- Da li svi tako gledaju, nije na meni da procenjujem, nego na zvezdaškoj javnosti. Što se Košarkaškog kluba tiče, uvek ćemo podržavati naš fudbalski klub, kao i sve ostale klubove u SD CZ, i kada je teško, poput utakmice sa italijanskim “Sasuolom” i kada je lepo, poput proslave fudbalske titule pre dve godine, ili utakmice sa “Krasnodarom”. I tako će uvek biti dok sam ja predsednik KK, jer naše je da ujedinjujemo Zvezdaše, a ne da ih delimo!

Čović je onda konkretno pričao o ličnom odnosu sa Terzićem.

- Istina je da se direktor FK, i ja, kao predsednik KK i potpredsednik UO SD, ne viđamo. Ne vidim ni kako bismo, s obzirom na to da direktor reče “da radi 24 sata dnevno”. Inače smo “dva sveta različita” u mnogo čemu. Bez dodirnih tačaka, s obzirom na potpuno različita životna interesovanja. I tako neka ostane…

Uprkos razmimoilaženjima po mnogim pitanjima sa Terzićem, Čović je širom otvorio vrata direktoru FK za sve utakmice košarkaša.

- Čekaju nas nove velike obaveze i utakmice u Evroligi. Rado bih pozvao gospodina Terzića da bude naš gost naredne srede u “Beogradskoj Areni” protiv CSKA, ali ću razumeti i ako ne dođe, jer fudbaleri, koji samoinicijativno dolaze na naše mečeve, imaju važnu kup utakmicu u Čačku. U svakom slučaju, našem FK želim puno uspeha u narednom periodu, i da dođu do vrha, a mi ćemo se već, kao što radimo i prethodnih godina, potruditi da na vrhu, bez obzira na brojna saplitanja, ostanemo što duže.

(Telegraf.rs)