Pižon se danas čuje samo sa jednim čovekom iz Arsenala, Blagojević već zna strelce za podvig Zvezde (VIDEO)

Legendarni Vladimir Petrović Pižon veruje da crveno-beli mogu da pobede Tobdžije u četvrtak od 19 časova

- Mislim da Zvezda može da iznenadi Arsenal. Oni nisu u nekoj formi, dok crveno-beli igraju sve bolje i bolje. Da nije izgubila u Kruševcu, to bi bio izuzetan niz - rekao je Pižon.

Mnogi su u šali rekli da, kada je Zvezda izvukla Arsenal, će Pižon srediti ''tri za tri''. Interesovalo nas je da li se četvrta Zvezdina zvezda čuje s nekim iz tog vremena.

- S jednim čovekom iz rukovodstva se i danas čujem, ali to više, onako prijateljski, razgovaramo.

>>>Jake reči Duleta Savića: Kažu da danas Barsa igra fudbal? Mi smo protiv Arsenala držali loptu 2 minuta, nisu mogli da je uzmu

>>>Munje na Marakani pred Arsenal: Nebojša Glogovac sve oduševio čuvenom replikom o Duletu Saviću iz kultnog filma (VIDEO)

>>>Dragan Džajić uputio velike reči generaciji koja je 1978. godine izbacila Arsenal (FOTO) (VIDEO)

- Mi smo dosta lako igrali sa engleskim klubovima. Tada smo igrali tu tika-taku, kako je sada zovu. U to vreme su za tebe govorili da znaš da igraš fudbal ako baš tako igraš. Taj gol niko nije crtao. Najpre ja, zatim Blagojević, pa Dule...Sve se potrefilo onako kako je trebalo - iskren je Petrović.

Posle njega, Cvijetin Blagojević je evocirao uspomene.

- Kod nas je slična situacija kao i u to vreme, tada je na pomolu bilo stvaranje nove ekipe na čelu sa Brankom Stankovićem. On je bio prava gormada, Ambasador,trener nad trenerima koji nas je držao čvrsto. Uz Dragana Džajića koji je tada postao sportski direktor, doneo je prevagu. Njih dvoji cu smo slušali i beležili smo odlične rezultate. Pobeđivali smo na putu do finala Kupa UEFA mnoge evropske velikane i želeo bih da ovi momci idu našim stopama – rekao je Blagojević.

>>>Izvučeni parovi 1/8 finala Kupa Srbije: Laganica žreb za večite, Čuka ide na najprijatnije iznenađenje takmičenja (FOTO)

>>>Za Zvezdu je odigrao samo 6 minuta, a sada je najbolji strelac lige (VIDEO)

Blagojević se nada da će se na Marakani istorija ponoviti.

- Najsrećniji bih bio kada bi se sve ponovilo i kada bi i u četvrtak bilo 1:0. Želeo bih da Luka Adžić, koji je bio moj igrač u mlađim kategorijama i koji je već tada nagoveštavao da će biti fantastičan fudbaler, postigne pobedonosni gol. Dalje neka istorija nastavi da se ponavlja, da dinastija Savić nastavi da vlada u Londonu i da Vujadin na stadionu Arsenala postigne pogodak.

Zvezdin slavni vezista prisetio se akcije na Marakani u kojoj je Zvezda postigla pobedonosni gol na meču sa Arsenalom.

- Sećam se tog gola do najsitnijih detalja. Taj pogodak sličan je onom koji smo kasnije postigli u Londonu. Muslin i ja smo krenuli akciju iz zadnje linije, išli po desnoj strani, dodali Šestiću koji je proigrao Pižona. Njegov šut odbio se od stative, lopta je stigla do mene i sproveo sam je u mrežu. Neopisiv osećaj, želeo bih ovim momcima da ga u četvrtak osete.

Blagojević ističe da će navijači biti velika pomoć izabranicima Vladana Milojevića.

- Posle treće utakmice koju sam odigrao u Crvenoj zvezdi navijači su mi posvetili pesmu koja mi je bila pokretač i davala mi dodatni motiv da dam sve od sebe na terenu. Zato najbolje znam koliko će našim igračima pomoći u četvrtak podrška sa tribina. Atmosfera koju prave naši navijači je nešto što se retko gde može sresti. Huk sa tribina pokreće i izvlači iz Zvezdinih igrača najbolje – poručio je Blagojević.

(Telegraf.rs)