Tumbaković ništa ne zamera igračima: U kvalifikacijama pravite rezultat, ne ekipu (FOTO)

- Mi smo sticajem okolnosti morali da idemo paralelno i bili smo u igri sve do samog kraja - poručio je selektor Crne Gore

Selektor crnogorske reprezentacije Ljubiša Tumbaković rekao je posle poraza od Danske 0:1 da je povreda Jovetića u 20. minutu potpuno poremetila koncept igre.

"Sokolovi" su na ovaj način maltene ostali bez šanse da se plasiraju na Mundijal naredne godine.

- Ne kažem da bismo bolje prošli do kraja, jer ipak je razlika u kvalitetu. Ali, veliki je hendikep kada nemate Jovetića, još veći kada nemate ni Bećiraja - rekao je Tumbaković, a prenose "Vijesti".

- Ne treba zameriti momcima, hteli su, želeli su, trudili se, ne postioji nijedan koji nije ispunuo očekivanja. Imamo mladu i ambicioznu ekipu, koja još, međutim, nije spremna za tako jako i kontinuirano takmičenje kakve su kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Posebno kada protiv sebe imate jednu izuzezno spremnu, motivisanu i kvalitetnu ekipu kao što je Danska. Ovom timu treba vreme.

Crnogorcima treba da pobede u poslednjem kolu Poljsku, i da Danci izgube od Rumnije. Teorija...

- Kada su kvalifikacije, tad se ne pravi se ekipa, već rezultat. Mi smo sticajem okolnosti morali da idemo paralelno i bili smo u igri sve do samog kraja. Nažalost, nismo uspeli da ostvarimo bolji rezultat, bilo bi interesantnije da nismo izgubili od Danske, još bismo tražili neku šansu, ali idemo dalje. Ovim igračima treba vrijeme, da se dodatno afirmišu, naročito kroz rad u klubovima.

Crna Gora u Varšavi će igrati i bez suspendovanih Savića i Vešovića.

- Puno smo problema imali i na ovom meču, osim Jovetića, Ivanić se povredio još na zagrevanju, Simić je tokom meča tražio zamjenu... Biće teška utakmica u Varšavi, ali želimo da ostavimo dobar utisak. Poljaci igraju najvažniju utakmicu, koja može da im donese plasman za Mundijal. Mi možda nećemo biti spremni na nivou nekih zahteva koje smo postavili, ali ćemo se boriti - zaključio je Tumbaković.

(Telegraf.rs)