Evo kako izgleda najskuplji tim ikada! (FOTO)

Dovođenjem Nejmara, moguće i još nekih pojačanja, uz skupocene starosedeoce, PSŽ će imati najskuplji tim u istoriji fudbala

FK Pari Sen Žermen pravi moćan tim koji će možda biti najskuplji u istoriji sveta.

Dovođenjem Nejmara i sa ostalim igračima koji su tu predstavljaće formaciju koja vredi milijardu.

>>> Glamur u Parizu: Nejmara dočekale konfete i fanfare, PSŽ pobedio, dominacija Južnoamerikanaca (FOTO) (VIDEO)

I pre "Nejmarove ere" Parižani su trošili kao razmetljivi pijanac u kafani ne bi li napravili tim za to da bude najjači u Evropi. Za sada, velike pare im ne pomažu da dođu do trofeja Lige šampiona, ali su iz godine u godinu sve su bliže i najprstižnijem evropskom peharu.

Deluje da je samo pitanje vremena kada će ga zgrabiti.

Sa Zlatanom Ibrahimovićem kao liderom, ekipa je za četiri sezone uspostavila brutalnu dominaciju u Francuskoj, no već u prvoj sezoni bez spektakularnog Šveđanina zapelo je: titula je izgubljena, pa se ponovo pojavila potreba da se angažuje igrač ranga "Ibrakadabre" i projekat milijardera El Kelafija bude podignut na još viši nivo.

Izbor je pao na Brazilca čiji je transfer, ako se samo gleda novac koji je investiran, zasenio sve dosadašnje u istoriji fudbala.

Međutim, PSŽ nije samo Nejmar, to je, valjda, svima jasno.

U pozadini fanfara i u senci blještavila pozornice na koju je kročio Nejmar, nalaze se vrhunski igrači koje je PSŽ gomilao prethodnih sezona i koji ovaj tim u ovom trenutku čine verovatno najskupljim u istoriji fudbala, možda i sporta, bez preterivanja.

Da ne idemo u "sitna crevca", pomenimo samo one koje čine okosnicu tima, koji će izneti sezonu velikih očekivanja za klub:

Tijago Silva, Lavin Kurzava, Serž Urijer, Markinjos, Dani Alves, Marko Verati, Lukas Mura, Anhel Di Marija, Hatem Ben Arfa, Julijan Draksler, Havijer Pastore, Adrien Rabio, Nejmar, Edinson Kavani, Hese, Gonsalo Guedes - ne treba digitron da bi se izvela računica: ovo je tim od blizu milijardu evra (ako se kao sabirak uzmu obeštećenja za pomenute)!

Ne zaboravimo da sa Nejmarom PSŽ nije završio prelazni rok...

(Telegraf.rs)