Tako se ne ponaša jedan igrač našeg kluba: Barselonin predsednik se pred navijačima emotivno obrušio na Nejmara

Na "Nou Kampa" kažu da više nema napadačkog trija, već samo ekipe

Barselona se našla u vrlo specifičnoj situaciji nakon najvećeg transfera svih vremena. Klub je prošle godine u novom ugovoru za Nejmara postavio otkupnu klauzulu od 222 miliona evra, sa pretpostavkom da neće biti tog kluba koji bi toliko platio jednog igrača.

Ali onda se pojavio Pari Sen Žermen, koji bi samo prodajom milion dresova proslavljenog Brazilca mogao da ga otplati.

Na 38. Svetskom kongresu navijačkih grupa Barselone, predsednik kluba Đozep Bartomeu, otvorio je dušu navijačima u vezi sa odlaskom napadača, za kog kaže da je bio nekorektan.

- Želim da govorim o budućnosti, ali pre toga moram da zaključim jedno važno poglavlje iz prošlosti. Nejmar je bio deo našeg kluba, ali danas je on prošlost - rekao je Bartomeu.

- Poštujemo njegovu odluku uprkos tome što smo učinili sve što je bilo u našim rukama da ga zadržimo. Uvek se ponašamo odgovorno, u skladu s obavezom koju imamo, i poštujemo njegovu odluku. Ipak, sve ima svoje granice i nijedan igrač ne može da bude iznad Barse. Mi smo klub sa 118 godina dugom istorijom, velikim igračima, sa više od 140.000 članova. To je naše, nas članova, ne jednog šeika ili oligarha - govorio je prvi čovek kluba sa "Nou Kampa".

- Prošle godine smo sprečili mogućnost da Nejmar ode i zato smo u ugovoru podigli otkupnu klauzulu (222 miliona evra). Sada radimo na pronalaženju zamene za njega. Odluka kakva god da je bila, bila je dobra za Barsu. Da je ostao, imali bismo velikog igrača, a u slučaju odlaska dobili veliki novac. Uz klauzulu o odšteti imamo potpunu garanciju da možemo da dovedemo pojačanja - rekao je Bartomeu.

On je i potvrdio da je Barsa uložila žalbu UEFA na Nejmarov transfer.

- Nejmarov način nije bio najbolji, to nije način kako treba da se ponaša jedan naš igrač. Mogao je ranije da kaže da želi da ide. Vernost kakvu pokazuje Leo Mesi ili Andres Iniesta... to bi trebalo da bude primer - naglasio je predsednik klupa i zaključio:

- Ove godine više nećemo govoriti o "napadačkom triju", govorićemo o ekipi. Dovešćemo igrače, prvi je bio Semedo, ali je očigledno da će ih još doći - rekao je Bartomeu., uz pohvalu novog trenera Ernesta Valverdea.

(Telegraf.rs)