OVO JE EVROPSKA ZVEZDA: Crveno-beli srušili Spartu u Beogradu i kucaju na vrata plej-ofa (FOTO) (VIDEO)

Strelci u pobedi srpskog tima (2:0) bili su Boaći i Kanga

Jedan gol u prvom , jedan u drugom i Crvena zvezda kuca na vrata plej-ofa za ulazak u Ligu Evrope!

Zahvaljujući sjajnom tandemu Ričmond Boaći - Gelor Kanga, crveno-beli su na Marakani potukli Spartu iz Praga rezultatom 2:0 (1:0) u okviru prvog meča 3. kola kvalifikacija.

FK CRVENA ZVEZDA - FK SPARTA PRAG 2:0

(Boaći 13, Kanga 65)

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Le Talek, Savić, Rodić, Jovičić, Donald (kapiten), Kanga, Milić (Gobeljić 73), Rikardinjo (Radonjić 59), Boaći (Pešić 85)

Klupa: Kahriman, Babić, Milijaš, Adžić

Sparta: Dubravka, Karavajev, Kaja, Štetina, Vataželu (Čivić 46), Manđek, Mareček, Fridek, Plavšić (Bel Haim 77), Janko, Juliš (Lafata 46)

Klupa: Koubek, Saček, Mavuba, Zahustel

Boaći i Kanga su najpre nadmudrili odbranu Čeha u 13. minutu kada je Gabonac na ''foru'' izveo slobodan udarac i spjio napadača sa golom.

Zatim mu se Boaći revanširao u 65. minutu, nakon što je uzeo loptu i ostavio je Kangi na tacni. Ovaj je šutirao i uz pomoć prečke savladao Dubravku.

- Završeno je tek prvo poluvreme i neće biti nimalo lako u Pragu. Svaka čast igračima na borbi, nosila nas je divna publika i mislim da je pobeda bila zaslužena - rekao je trener crveno-belih Vladan Milojević.

Zvezda je bila bolji tim tokom svih 90 minuta i upravo ovo je recept kako bi navijači voleli da najtrofejniji srpski klub igra. Večeras se jasno video potpis trenera Milojevića koji je već na početku svog mandata pokazao zašto je doveden - da igra na rezultat, ali i lepo za oko!

Nošeni vetrom sa tribina, crveno-beli su u prvih 20 minuta saterali skupocene Čehe u mišiju rupu. Pre nego što je dao gol, Boaćiju je poništen jedan zbog opravdanog ofsajda.

Igrači Sparte su tek nakon pola sata igre došli do daha, a vredi pomenuti da su crveno-beli praktično igrali sa 10 igrača pošto je Rikardinjo bio nevidljiv. Zato ga je Milojević i zamenio u 59. minutu kada je Radonjić debitovao i umalo nije dao gol 15 minuta kasnije.

Pre toga Česi su imali najbolju šansu preko Janka koji je i u prvom poluvremenu jednom opasno pokušao. To je bilo sve od gostujućeg tima, uz dve uigrane akcije iz kornera u finišu prvog dela.

Mogla je Zvezda i do trećeg gola kojim bi definitivno rešila prolazak u narednu rundu, ali pomenuti Radonjić nije imao sreće. Pokazao je zašto je doveden na Marakanu, prošao je kao šilo s leve strane, ali se lopta od stative odbila u teren umesto u gol.

I kada se očekivalo da Sparta krene da postigne taj jedan gol, Zvezda je odigrala zrelo u finišu i pokazala kako bi trebalo da se igra u Evropi...

(Telegraf.rs)