Transferi za 22. jul: Srbin postao najskuplje pojačanje u istoriji, Partizan dobio ponudu koja se ne odbija, Zvezda predstavila ''kapitalce''

Jedan od uzbudljivijih dana što se tiče transfer pijace i srpskih fudbalera

Veoma intnzivan dan na transfer tržištu i u Srbiji, ali i u Evropi. Zvezda je promovisala svoja dva nova igrača, Nemanju Radonjića i Milana Rodića, dok je na adresu Partizana stigla unosna ponuda iz Saudiske Arabije za Leonarda.

Takođe, viđeno je nekoliko velikih transfera srpskih fudbalera u Evropi. Marko Arnautović, Srbin koji igra za reprezentaciju Austrije, postao je najskuplje pojačanje u istoriji Vest Hema (27 miliona evra), dok je Aleksandar Kolarov završio transfer u Romu.

Mančester Siti nastavlja da troši novac, a ovoga puta su ponovo oborili rekord u obeštećenju za jednog defanzivca, pošto su za Mendija platili Monaku 57 miliona evra.

Pogledajte i šta se sve dešavalo na transfer tržištu ovog 22. jula:

- Za Leonarda spremljena ponuda od 6 miliona evra iz Saudijske Arabije, a Brazilac nije bio u timu Partizana za duel sa Mačvom, jer se prethodnog dana nije ni pojavio na treningu. Opširnije OVDE.

- Olimpijakos se pojačao pred duel sa Partizanom, pošto je u Pirej stigao Hrvoje Milić iz Fiorentine. Opširnije o tome OVDE.

- Zvezda je predstavila dva nova igrača. Milana Rodića, koji je stigao iz Krila Sovjetov, kao i Nemanju Radonjića, koji dolazi iz Čukaričkog, gde je bio kao pozajmljeni igrač Rome. Za njih dvojicu se očekuje da budu kapitalna pojačanja Zvezde.

Aleksandar Kolarov je novi igrač Rome. Transfer je vredan 6.5 miliona evra, a srpski reprezentativac je imao veoma neobičnu promociju. Detaljnije o tome OVDE.

- Vest Hem je doveo Arnautovića za obaranje klupskog rekorda i obeštećenje od 27 miliona evra.

- To nije sve što se tiče pojačanja Čekićara u napadu, pošto su postigli dogovor i sa Havijerom Čičaritom Ernandezom.

- Mančester Siti je blizu dovođenja Danila iz Reala za 30 miliona evra. Očekuje se da Brazilac prođe lekarske preglede i porpiše ugovor u narednih 24 sata.

- PSŽ če poslati Arsenalu 40 miliona evra za Aleksisa Sančeza, saznaje Skaj Sport.

- Juventus je sve bliži dovođenju Bernadeskija iz Fiorentine za 40 miliona evra, piše Gazeta delo Sport. Takođe, Viola će dobiti 10% od naredne prodaje Bernadeskija, dok on traži broj 10 na dresu.

- Siti prihvatio obeštećenje za Mendija u iznosu od 57 miliona evra. On će tako postati najskuplji odbrambeni fudbaler u istoriji Premijer lige, čime je pretekao transfer Kajla Vokera, koji je takođe prešao u Siti ovog leta za 55,7 miliona evra.

TRAČEVI KOJI SU OBELEŽILI DAN:

- Izvori iz Španije potvrđuju pisanja o transferu Nejmara u PSŽ ovog leta i ocenjuju to kao 90% završen posao.

- Barselona sprema rezervni plan ukoliko ostane bez Nejmara, i u tom slučaju je plan da dovede Paula Dibalu iz Juventusa.

- Real spremio ponudu za Mbapea u iznosu od 134 miliona evra.

- Milan i dalje pokušava da dovede Renata Sančeza iz Bajerna, i navodno su dobili mig svog bivšeg trenera Karla Anćelotija, koji sada predvodi Bavarce.

- Juventus želi da dovede Matsa Humelsa umesto Leonarda Bonućija, a spreman je da ponudi 50 miliona evra Bajernu za njega.

(Telegraf.rs)