Nova vrsta treninga sve popularnija: Ne osećate se kao da trenirate, a oblikujete telo

Ako vam teretana više nije zanimljiva, a i dalje želite da budete fizički aktivni, možda je aerial arts rešenje za vas

Foto: youtube/Eszter Pearl

Uz pomoć aerial arts treninga, naučićete da na strpljiv način uz lagane pokrete svoje telo dovedete u fantastične položaje. Vremenom, mišići će postati zategnuti i definisani.

Guardian“ je istakao tri osnovna benefita bavljenja vazdušnim plesom.

Više od vežbanja

Treniranje vazdušnog plesa polako će podići vaše telo u formu, kako bi vremenom uspešno izvodili spektakularne pokrete koji se, na primer, mogu videti i u cirkusu, a za njihovo savladavanje potrebno je i nekoliko nedelja ili čak meseci. Gubitak kilograma nije cilj jer je to više umetnička forma nego vežba.

Međutim, masti će se topiti a vremenom će početi da ih zamenjuju mišići - kako postajete mršaviji, jači i spremniji. Mnogi koji su pokušali i nisu izdržali treninge u teretani, rado treniraju vazdušni ples, jer se ni ne osećaju kao da su na treningu.

Za svakoga

Ova vrsta treninga pogodna je za sve ljude, bilo kog pola i oblika tela; Vazdušni ples nije samo za gipke, atletski građene ljude  - fokus je na tome šta vaše telo može da uradi. To je dobro i za vaše mentalno zdravlje: složeni pokreti vežbaju vaš mozak, istovremeno razvijajući koordinaciju.

Ne treba da počnete žestoko

Obruč zahteva snagu u gornjem delu tela, ali nju stičete dok učite pokrete. Nakon nekoliko treninga, moći ćete da postignete položaje za koje ste na prvom treningu mislili da su za vas nemogući.

(G.S.)