Evo koliko novca je zaradio Aleksandar Rakić posle poraza od Rusa Ankalaeva u Abu Dabiju

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Printskrin: Youtube/UFC

Borio se Aleksandar Rakić do samog kraja protiv Rusa Magomeda Anakalaeva na priredbi UFC 308 u Abu Dabiju, ali je posle sudijske odluke morao da prihvati poraz.

"Raketa" će tako morati da sačeka novu šansu kako bi izazvao velikog Aleksa Pereiru za svetsku titulu, ali je makar pokazao da može da se nosi sa najboljim borcima na planeti.

U drugoj rundi je Rus bio dominantniji i nametnuo je svoj ritam, pa je to bio i glavni povod za arbitre da donesu zasluženu odluku. Na kraju je presuđeno 2:1 u korist Ankalaeva.

Otkriveno je koliko je novca Srbin zaradio posle poraza, a ta suma nije značajno manja od one koju je dobio pobednik. Na osnovu samog učešća i sponzorskih stavki on je prihodovao oko 150.000 dolara, dok je Rus dobio 200.000.

Ukupno je podeljeno 8.067.500 dolara uz određene bonuse za pobednike, što je zaista vrlo visoka suma novca, ali se i dalje pokreće pitanje da li su oni manje poznati borci dovoljno plaćeni. Veći de okolača su uzeli Ilija Topurija i Maks Holovej - po 1.500.000 dolara.

(Telegraf.rs)