Osvojio zlato na EP u Beogradu, a sada će debitovati u profesionalnim "vodama" na FNC-u u Zagrebu

S. J.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Telegraf

Ostalo je još nešto više od mesec dana do velikog FNC-a 20 u Zagrebu, gde ćemo ponovo na delu gledati najbolja imena regionalne MMA scene, a najjača regionalna promocija potvrdila je još jednu borbu.

Reč je o jednom od najperspektivnijih hrvatskih boraca, Tirielu Luki Abramoviću, koji će upisati debi u profesionalnim vodama.

Tiriel, mladi borac iz Rijeke, ima samo 23 godine, ali je već postao poznato ime u svetu hrvatskog MMA-a. Posle nekoliko godina na amaterskoj sceni, gde je ostvario izvanredan skor od 12 pobeda i samo jednog poraza, ovaj talentovani borac je konačno spreman za svoj profesionalni debi. Ove godine se okitio titulom evropskog amaterskog prvaka, što je bio jasan znak da je spreman za veće izazove.

U svojoj prvoj profesionalnoj borbi, Tiriel će se suprotstaviti Deniju Mirniću, 34-godišnjem borcu iz Bosne i Hercegovine, poznatom pod nadimkom "Crni Sin." Mirnić je do sada odradio sedam MMA mečeva, od kojih je tri završio u pobedničkom stilu, dok je četiri puta pretrpeo poraze. Njegov poslednji meč bio je krajem aprila, kada je pod okriljem USC organizacije nokautirao debitanta Džimija Von Bomelena.

Debi Tiriela Luke Abramovića biće pravo osveženje na MMA sceni, posebno jer se očekuje da privuče pažnju više od 15.000 gledalaca u Areni Zagreb. Mladi borac marljivo trenira u zagrebačkom ATT-ju, a među njegovim trenerima je i Darko Stošić, koji se priprema za svoj meč protiv Fila De Frisa.

FNC je najavio da će Tiriel nastupiti u poluteškoj kategoriji, iako je tokom svoje amaterske karijere većinom bio teškaš.

(Telegraf.rs)