Odrastao u striptiz baru okružen drogom i golim ženama, a sada je deo istorijskog spektakla pred 60.000 ljudi

S. J.
Vreme čitanja: oko 3 min.
Foto: Instagram/madmaxcoga

Večeras nas očekuje pravi spektakl na Oktagon 62 događaju u Frankfurtu, gde će gotovo 60 hiljada gledalaca svedočiti okršajima boraca, a ovaj događaj postaće najposećeniji u istoriji evropskog MMA-a.

Jedan od najiskusnijih hrvatskih boraca, Antun Račić, suočiće se sa Maksom Kogom, lokalnim borcem koji će imati ogromnu podršku domaće publike.

Koga, rođen i odrastao u Frankfurtu, uživa status miljenika među navijačima, te će imati veliku prednost u vidu gromoglasne podrške sa tribina. Njih dvojica su se već jednom sreli u oktagonu, 2013. godine u Vupertalu, gde je Koga izašao kao pobednik završivši Račića u drugoj rundi "submissionom". Međutim, Račić smatra da ga je samo jedna greška koštala borbe, jer je do tada kontrolisao situaciju.

Uoči večerašnjeg duela, Račić je izazvao Kogu da se ponovo suoče, i to pred njegovom domaćom publikom, uveren da će se osvetiti za poraz i utišati desetine hiljada navijača koji će bodriti nemačkog borca. Pored toga, mnogi smatraju Kogu jednom od legendi nemačkog MMA-a, pa će ovaj duel imati dodatnu težinu.

Foto: Instagram/madmaxcoga

Koga iza sebe ima čak 35 profesionalnih MMA borbi, od kojih je 26 puta izašao kao pobednik, dok je osam puta pretrpeo poraz. Jedna borba završena je nerešeno. Njegova borbena karijera počela je još 2011. godine, a borio se u poznatim organizacijama kao što su PFL, M-1, KSW i Brave. Večeras će po prvi put nastupiti u organizaciji Oktagon MMA.

Odrastao u striptiz baru okružen golim ženama

Koga je poznat ne samo po svojim borilačkim sposobnostima, već i po interesantnoj životnoj priči. Odrastao je u noćnom klubu Pik Dame, najstarijem noćnom klubu u Frankfurtu, koji je otvorio njegov deda još 1959. godine. Njegova majka, koja je bila plesačica u klubu, upoznala je njegovog oca i tako je Koga došao na svet. Sam Koga često priča kako je detinjstvo proveo spavajući u klubu dok su mu roditelji radili, naviknut na buku i gomilu ljudi oko sebe.

- Sada smo na mestu gde su me moji roditelji verovatno začeli, a to je "Pik Dame", najstariji noćni klub u Frankfurtu. Moj deda je otvorio klub još 1959. godine, a to je pre 65 godina.  U doba mog dede, prelepe plesačice i striptizete su radile ovde. Jedna od njih je i moja majka, volim je više od ičega. Ona je u to doba upoznala mog oca, koji je mnogo mlađi od nje. Među njima se dogodio "hanki-panki", a ja sam rezultat toga. Bio je to apsolutni haos - rekao je Koga, pa nastavio o detinjstvu:

- Samo zamislite ovo... Znam da imam školu u osam ujutru. Bio bih u klubu i spavao negde iza u kuhinji. Ja bih spavao, a roditelji bi me odmah nakon posla vodili u školu. Navikao sam na buku, mnoštvo ljudi, a navikao sam i gledati gole žene. Tako sam odrastao.

Foto: Instagram/madmaxcoga

Dotakao se i odrastanja...

- Odrastao sam ovde, to je "red lajt distrikt" Frankfurta, ovde je sve počelo. Uvek sam bio i u noćnom klubu svog dede. Moja majka i otac nisu ništa skrivali od mene i stoga sam odrastao okružen realnošću. U Frankfurtu imamo jednu od najvećih stopa zavisnosti od droga u Evropi. Uvek sam bio okružen time, ali i pored toga bio sam srećno dete i uživao sam biti deo noćnog kluba i porodice. Mi smo najstarija porodica povezana sa ovim biznisom, i čast mi je biti deo toga - rekao je Koga.

Danas, Maks Koga vodi taj isti klub, živi iznad njega, i uspešno balansira život noćnog kluba sa životom profesionalnog borca. Ovaj neobičan spoj mu nije smetao da postane jedan od najcenjenijih boraca u Nemačkoj.

Humanitarni rad i briga o mladima

Pored uspešne borilačke karijere i vođenja noćnog kluba, Koga se aktivno bavi humanitarnim radom. Zajedno sa borcem Danijelom Vajčelom, vodi organizaciju koja pomaže deci u Africi.

Takođe, Koga je pomagao i mladima u svom rodnom kvartu, a naročito je pomogao jednom mladom DJ-u iz Gruzije, pružajući mu podršku i priliku da izgradi karijeru nakon što je zbog rata morao da napusti svoju zemlju.

Sve u svemu, jedna zaista nesvakidašnja životna priča, a ostaje nam da vidimo kako će se provesti protiv Račića.

(Telegraf.rs)