Brutalno nokautirao rivala i osvojio UFC ugovor, a onda su ga dočekali kao heroja u Dizeldorfu

Vreme čitanja: oko 1 min.
Printscreen: Instagram/ufceurope

Islam Dulatov napravio je senzacionalan uspeh u poslednjoj epizodi "Dana White's Contender Series" (DWCS) kada je nokautirao Vanilta Antunesa, čime je impresionirao i samog Dejnu Vajta, te osigurao ugovor sa UFC-om.

Ovaj 26-godišnji velteraš postigao je najveći uspeh u svojoj dosadašnjoj karijeri, a njegovi obožavaoci priredili su mu spektakularan doček po povratku u Dizeldorf, gde živi i trenira.

Po dolasku u aerodrom u Dizeldorf, Dulatova su dočekale stotine oduševljenih fanova, a kada se pojavio, hodnikom su odjekivale gromoglasne ovacije i skandiranja. Atmosfera je bila zaista električna, a kako je to izgledalo, možete videti u priloženom videozapisu.

Dulatov, poznat pod nadimkom "The Ripper," nekada je trenirao u UFD džimu sa vrhunskim hrvatskim MMA borcem Robertom Soldićem. Trenutno je član "Triple One Gyma",dvorane koju je otvorio sa svojim bratom. U svojoj profesionalnoj MMA karijeri, Dulatov je odradio 12 mečeva sa izvanrednim rezultatom od 11 pobeda i samo jednim porazom. Pre DWCS-a nastupao je u organizacijama poput Oktagona, Sparta Championship Fighting i Brave, a sada ga zastupa prestižna menadžerska kuća MMA Dominance.

Rođen u Čečeniji, Dulatov je imao uspešnu karijeru i u svetu modelinga, sarađujući sa nekim od najpoznatijih svetskih modnih brendova. Nakon što je nokautirao Antunesa za manje od tri minuta borbe, u post-fight intervjuu naglasio je da se potpuno fokusira na svoju MMA karijeru. Svoj modni stil zamenio je Venum opremom, a umesto da šeta modnim pistama, sada će hodati prema UFC kavezu.

Dulatov uživa veliku popularnost u Nemačkoj, što dokazuje i njegov doček na aerodromu, kao i veliki broj pregleda na njegovim videima na Jutjub kanalu "Dulatov brothers." Sa značajnom bazom obožavalaca i izvanrednim borilačkim veštinama koje je do sada demonstrirao u oktagonu, biće izuzetno zanimljivo pratiti njegov dalji razvoj u UFC-u.

(Telegraf.rs)