"Ja sam najveći m****a u FNC-u, Bed Blu Bojsi su bolji od "Green Dragonsa"": Kroata samouveren pred novi meč

S. J.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Telegraf.rs

Francisko "Kroata" Bario trenutno je jedan od popularnijih boraca u FNC organizaciji, sa savršenim skorom unutar njihovog kaveza.

Šest puta je ulazio u borbu, i šest puta je izašao kao pobednik. Barrio drži titulu prvaka lake kategorije, a svoj sledeći izazov imaće 23. novembra na FNC 20 u Areni Zagreb.

Iako će se ovog puta boriti protiv Bojana "Želve" Kosendara u "catchweightu", bez pojasa na liniji, ovaj meč je privukao veliku pažnju MMA fanova širom regiona. Bario u borbu ulazi sa skorom 13-4-0, dok njegov protivnik Kosendar ima više poraza nego pobeda (13-15-0), ali to ga ne čini manje opasnim borcem. Kosendar je poznat kao neko ko ne bira ni vreme ni mesto, već ulazi u kavez spreman da se bori do kraja.

Bario, međutim, ne potcenjuje svog protivnika. "Svaka borba je najvažnija, a protiv Kosendara idem da pobedim i pokažem da sam najbolji u regionu", izjavio je "Kroata" za FNC.

Foto: Telegraf.rs

Kosendar, poznat kao veliki fan fudbalskog kluba Olimpija iz Ljubljane, može računati na podršku navijačke grupe "Green Dragons", koji će sigurno biti prisutni u Areni. Ali, Bario veruje da će ishod ovog puta biti drugačiji.

- Želvu lično ne poznajem, ali čuo sam da je dobar lik. U ovom sportu svi su dobri momci. Međutim, kada se zatvorimo u kavez, pokazaću da su "Bad Blue Boysi" jači od "Green Dragonsa". Oni su možda pobedili Rijeku, ali u Zagrebu neće slaviti - samouvereno je poručio Bario.

Što se tiče moguće buke i pritiska koji bi navijači Olimpije mogli da stvore u Areni, Bario ostaje hladnokrvan.

- Svi su bili protiv mene. Mene ne možeš zastrašiti. Ja sam najveći m****a na FNC-ovom rosteru, ne postoji ništa čime me možeš preplašiti. Neka viču, pale baklje, ja ću ući u kavez i odraditi posao."

Barrio je, uprkos atipičnoj građi za profesionalnog borca, nepobediv u FNC-u. Njegovi protivnici, kako sam kaže, imaju mišiće, ali to nije bilo dovoljno da zaustave "debelo prase", kako sebe duhovito opisuje.

- Niko ne može da me pobedi! Braniću titulu kad mi se bude htelo. Protivnici bi trebalo da se stide jer imaju toliko mišića, a ne mogu da pobede mene. Zamisli da te pobedi neko poput mene, to je sramota. Ali takvi su bili i Daniel Kormier i Fedor Jemeljanenko. Mi smo najjači - zaključuje Bario.

(Telegraf.rs)