Entoni Džošua suspendovan posle nokauta, a evo koji je razlog

S. J.
Vreme čitanja: oko 2 min.
Foto: Tanjug/AP

Nakon teškog poraza od Danijela Diboe na londonskom stadionu Vembli, bivši dvostruki svetski šampion u teškoj kategoriji, Entoni Džošua, suočava se sa privremenom suspenzijom.

Britanski bokserski odbor za kontrolu (BBBofC) odlučio je da Džošui uvede obaveznu pauzu od 28 dana kako bi se oporavio posle brutalnog nokauta u petoj rundi. Ova medicinska suspenzija je standardna praksa nakon poraza nokautom ili tehničkim nokautom, kako bi borci imali dovoljno vremena za fizički oporavak.

U meču protiv sunarodnika Diboe, Džošua je tri puta završio na podu, da bi u petoj rundi primio snažan udarac desnicom, što je označilo kraj borbe. Iako trenutno nema najavljenih mečeva, ova suspenzija neće značajno uticati na Džošuin raspored.

Ovaj poraz je četvrti u karijeri Džošue, a prethodni teški udarci došli su od strane Endija Ruiza 2019. godine i dva puta od Oleksandra Usika 2021. i 2022. godine. Uprkos tome, sudbina ovog olimpijskog šampiona ostaje tema spekulacija u bokserskim krugovima.

Bivši profesionalni bokser Karl Froč nije štedeo reči kritike, tvrdeći da je Džošua potpuno izubijan i da više ne deluje motivisano u ringu. „Izgledao je iscrpljeno, bez vere u sebe, i to me dovodi do zaključka da više nema želju da se bavi ovim sportom. Ova predstava je bila slaba,“ izjavio je Froč u svom videu.

Ipak, direktor "Matchroom Boxinga", Edi Harn, i dalje veruje u Džošuinu budućnost. On vidi potencijalne opcije, kao što su revanš sa Diboom ili čak borba protiv Tajsona Fjurija za ujedinjeni šampionski pojas. „Sve je moguće. Možda ćemo videti revanš sa Diboom, a možda Džošua izazove Fjurija ako ovaj pobedi Usika,“ izjavio je Hearn.

Džošua se nakon poraza obratio svojim fanovima putem društvenih mreža, izrazivši želju da se vrati jači nego ikada. „Nismo uspeli, ali moramo da gledamo pozitivno,“ rekao je, dodajući da je njegovo dosadašnje putovanje u sportu bilo neverovatno i da i dalje ima mnogo toga da pruži. „Ovo nije kraj, imam još mnogo toga u sebi, i verujte mi, ova priča nije gotova,“ poručio je Džošua.

Ostaje da se vidi da li će Džošua aktivirati klauzulu o revanšu i ponovo ukrstiti rukavice sa Diboom, ili će možda izabrati drugu opciju za nastavak svoje karijere.

(Telegraf.rs)