Poznati kikbokser upucan posle svađe zbog konja

S. J.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Orange Pics BV / Alamy / Alamy / Profimedia

Holandski kikbokser i dugogodišnji član "GLORY" organizacije, Mihael Dut, ranjen je u sredu uveče, 18. septembra, u svom domu u Holandiji nakon što je došlo do sukoba vezanog za konja u vlasništvu navodnog napadača.

Prema izveštajima, Dut je dva puta upucan i zadobio je prostrelne rane na nogama, nakon čega je hitno hospitalizovan.

Informacije su otkrili izvori bliski borcu, uključujući njegovog prijatelja Aleksa Sozea, koji je potvrdio da je Dut stabilno i da se očekuje njegov potpuni oporavak. Ipak, policija je privela i Duta i napadača, a prema nekim izveštajima, moguće je da je i napadač povređen tokom sukoba.

Iako je Dut trenutno van životne opasnosti, povrede i njegovo učešće u ovom incidentu otvaraju pitanje o daljoj sudbini njegove kikboks karijere.

Foto: Orange Pics BV / Alamy / Alamy / Profimedia

34-godišnji Dut je poslednji put nastupio u ringu na događaju "GLORY 85" u Roterdamu, gde je poražen jednoglasnom odlukom sudija od Mohameda Amina. Dut, poznat pod nadimkom "The Dream Crusher", imao je problema sa formom u poslednjih nekoliko godina, zabeleživši šest poraza u poslednjih osam borbi, od kojih su dva bila prekidom.

Uprkos poslednjim neuspesima, Dut je ostvario značajne pobede u karijeri, uključujući i trijumfe nad UFC borcima Dastinom Džakobijem i Jairzinjom Rozenstruikom, što ga čini jednim od poznatijih imena u svetu kickboksa.

(Telegraf.rs)