Da li će Srbin oboriti Ginisov rekord? Milan Pašćan snažniji od Amerikanca!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svetski šampion u streetworkout-u i dvostruki šampion Balkana, Milan Pašćan (36), nezvanično je oborio Ginisov rekord u sklekovima, koji je pre mnogo godina postavio Amerikanac Alexander Capogne, uradivši 1246 sklekova za 60 minuta. Međutim, Pašćan je u svom prvom pokušaju, testirajući svoju formu, uspeo da uradi neverovatnih 1305 sklekova za isto vreme, daleko nadmašivši prethodni rekord.

"Ovaj rekord sam obarao na +35 stepeni, posle 18 časova. Verujem da bi rezultat bio još bolji da sam bio u sali", rekao je Pašćan kroz šalu.

On je već aplicirao za upis u Ginisovu knjigu rekorda i sada čeka na zvaničan odgovor, što može trajati do 12 nedelja. "Potrebno je ispoštovati određene uslove kako bi sve prošlo u najboljem redu – da sklekovi budu pravilni, da se snima iz dva ugla, da postoje svedoci i tako dalje", dodao je Pašćan.

Pašćan nastavlja da vredno trenira, a njegov neverovatan napredak dokazuje i poslednji rezultat – 564 skleka za 20 minuta. "Mogao bih ponovo da oborim i sopstveni rekord", rekao je sa osmehom šampion.

Ostaje nam da pratimo dalji razvoj situacije i navijamo za Milana Pašćana dok čeka zvaničnu potvrdu svog neverovatnog podviga.

Inače, ovaj momak sa Salajke, novosadske gradske četvrti, poslednje tri godine je uvek bio među 11 najboljih u kategoriji streetlifting do 73 kg.

(Telegraf.rs)