Australijanac hrvatskih korena "popio" brutalan nokaut: Novozelanđanin ga dva puta poslao na pod

S. J.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Odličan meč smo videli

Foto: New Zealand's Kai Kara-France (R) and Australia's Steve Erceg fight in their men's flyweight division event of the Ultimate Fighting Championship (UFC) 305 at the Perth Arena in Perth on August 18, 2024.

Australijanac hrvatskog porekla, Stivi Erceg, napravio je veliko iznenađenje u petom mesecu ove godine, kada je pružio ozbiljan otpor UFC prvaku Aleksandreu Pantoži. Iako su ga mnogi unapred otpisali, Erceg je pokazao da poseduje vrhunski kvalitet i da bi jednog dana mogao da zasluži pojas UFC šampiona.

Na događaju UFC 305, Erceg je imao još jedan veliki izazov. Suočio se sa opasnim Kaijem Kara-Frensom, koji je u ovaj meč ušao nakon dva uzastopna poraza – prvo od Amira Albazija, a zatim od bivšeg šampiona Brendona Morena. Za Kara-Frensa, ovaj duel bio je od izuzetne važnosti, jer mu je to bio prvi meč u godini, a pobeda je bila ključna za njegov povratak na pobedničke staze.

Od samog starta, Kara-Frens je kontrolisao ring, kružeći oko Ercega i preteći snažnim i brzim krošeima. Erceg je, s druge strane, ostao strpljiv i disciplinovan, čekajući svoju priliku bez nepotrebnog rizika. Iako je Kara-Frens izbacivao kombinacije, Erceg je uspevao da ih pročita i neutralizuje, polako pomerajući borbu ka ivici oktagona.

Prelomni trenutak se dogodio kada je Kara-Frens sjajnim levim krošeom pogodio Ercega, oborivši ga na pod. Nekoliko trenutaka kasnije, Novozelanđanin je završio meč, obezbedivši pobedu brutalnim nokautom.

Nakon ovog trijumfa, Kara-Frens je jasno stavio do znanja da je spreman za novi napad na titulu, poslavši snažnu poruku svim potencijalnim protivnicima.

(Telegraf.rs)