Sve o FNC-u 18: Bojković napada novog Brazilca, "Borik" očekuje spektakl

S. J.
Vreme čitanja: oko 3 min.

Banja Luka očekuje spektakl

Foto: Telegraf.rs

Ljubitelji borilačkih sportova u regionu, ove subote imaće priliku da uživa u pravom spektaklu, koji će biti održan u Banja Luci.

U dvorani "Borik" biće održan MMA događaj pod imenom "FNC 18", u organizaciji najjače promocije u jugoistočnoj Evropi.

Očekuje nas ukupno osam borbi, iako je prethodno bilo planirano da ih bude devet, ali je okršaj Davida Travničeka i Uroša Vesića otkazan.

Ko se bori?

Borilački program u "Boriku" otvoriće okršaj dvojice, ne tako iskusnih boraca, Frana Brnade i Nikolaja Giške. Brnada je do sada odradio jedan meč u profi vodama MMA, i upisao pobedu protiv Anža Vujčića na FNC-ovom "Armagedonu". Sa druge strane, Giška je odradio meč više, i ima skor 1-1.

Potom će uslediti meč u "kečvejt" kategoriji, između Nikole Đurđeva i Pava Sahote. Nikoli će ovo biti osma profesionalna borba, dok će Englezu biti deveta, a boriće se u kategoriji do 63 kilograma.

U trećoj borbi večeri, videćemo veliku nadu srpske MMA scene, Veljka Aleksića, koji će se boriti protiv neporaženog austrijskog talenta, Antonija Budimira. Mnogo je onih koji su dugo priželjkivali da vide Aleksića u profi vodama, a on im se odužio pobedom na debiju u FNC-u, na događaju u Medulinu. Ipak, sada ga očekuje novi izazov, a nema sumnje da će biti zanimljivo.

Četvrti meč rezervisan je za teškaški obračun, Milenka "Kića" Stamatovića, koji će se boriti protiv veoma iskusnog brazilskog borca Karlosa Eduarda. Pokazao je crnogorski borac da nakon tri brze pobede, može da odradi i tri runde i pobedi, a sada će se suočiti sa borcem koji iza sebe ima vrlo bogato iskustvo. Zanimljivo, Eduardo je ostao upamćen regionalnoj javnosti kada je nokautirao bosanskohervegovačkog borca, Benjamina Šehića.

Peti meč biće i jedini po nešto drugačijim pravilima, s obzirom na to da ćemo videti kik-boks meč sa MMA rukavicama, po prvi put u FNC-u, a u kavezu će se naći Stefan Dobrijević i Miloš Janičić. Janičić važi za iskusnog borca, što je potvrdio i pobedom u poslednjem meču, koji je radio u Oktagon-u, kada je slavio protiv Ebrahima Huseinpura prekidom. Ono što takođe treba istaći, jeste i da Janičić nije bilo planiran na ovom "kardu", ali je ekspresno uskočio kao zamena, nakon što su dvojica boraca otkazala Dobrijeviću.

Jedno od poznatijih imena u Banja Luci biće i Ivan "Tirke" Sičaja, momak iz "Amerikan Top Tima" iz Zagreba. On će se boriti protiv do sada neporaženog švajcarskog borca, Tea Saldana Smita. Nakon prvog poraza u karijeri, Sičaja je vezao dve pobede, dok je sa druge strane, Švajcarac, poslednji meč radio u oktobru prošle gdine, kada je slavio protiv Denisa Jurakića.

Sunaslovna borba večeri, rezervisana je za Tomislava Spahovića i Šotu Gvasaliju iz Gruzije. Spahović je u poslednjem meču upisao pobedu u Medulinu, protiv Macija Gradeckog, i to jednoglasnom odlukom, dok je prethodno u Sarajevu poražen od slovenačkog "Rokija", Mirana Fabjana. Ipak, pred njim će sada biti veliki izazov, i borac koji je radio sa imenima poput Rajnera de Ridera i UFC zvezde, Makmuda Muradova.

Ono što će svakako sve najviše interesovati, jeste glavni meč večeri, i okršaj Marka Bojkovića i Arlena "Benksa" Ribeira. Bojković je zasenio regionalnu scenu, kada je u poslednjem meču, za svega 12 sekundi u krcatoj Beogradskoj areni, nokautirao Hulija Pereiru, a slobodno možemo reći da će mu ovo biti možda i najzahtevniji rival u karijeri. Zanimljivo, Bojković i "Benks" je trabelo da se bore i pre dve godine, ali je Bojković tada nije mogao nastupiti zbog povrede kolena, a sada ima priliku da uđe u kavez sa Brazilcem, sa kojim ima i podužu istoriju prozivanja.

Gde gledati?

Događaj u hali "Borik" počeće od 20 časova, a kao ni prethodnog puta, direktnog prenosa na televiziji neće biti.

Prenos uživo biće moguć samo preko "pay-per-view" platforme na sajtu FNC-a, dok ćete tekstualni prenos sa dešavanjima iz Banja Luke moći da ispratite na Telegraf Sportu.

Takođe, treba istaći i da se očekuje dolazak brojnih ličnosti iz regionalnog borilačkog sveta, dok će bit prikazana i najava za novi borilački rijaliti šou u režiji FNC-a, pod imenom "FON".

Sve u svemu, očekuje nas pravi spektakl, i nema sumnje da će u "Boriku" biti vrelo.

(Telegraf.rs)