Završen spektakl u Vrnjačkoj Banji: Favoriti opravdali očekivanja na 14. državnom prvenstvu u obaranju ruku

Vreme čitanja: oko 2 min.

Organizacija je zaista bila na vrhunskom nivou, a naš savez je ovim pokazao da je spreman za organizacije najvećih događaja u ovom sportu

Foto: Telegraf.rs

Završeno je 14. državno prvenstvo u sportskom obaranju ruku u Vrnjačkoj Banji, a prema svemu viđenom, imali smo priliku da gledamo pravi spektakl.

Nakon prvog takmičarskog dana, tokom kojeg su se učesnici nadmetali levom rukom, drugog dana to se slučaj bio sa desnom.

Kao i u subotu, i u nedelju su takmičarski program otvorili "masteri", gde je pobedu dominantno ponovo odneo Radiša Trajković, inače i najstariji učesnik na turniru.

Što se žena tiče, Nina Pantović je u finalu pobedila jučerašnju pobednicu Jovanu Arnautović, i tako došla do novog odličja.

Kada je reč o seniorima, ponovo su se takmičili u šest težinskih, i apsolutnoj kategoriji. Pobedu do 70 kilograma, odneo je Nikola Anđelić, dok je u kategoriji za deset kilograma više, Veljko Petrović bio zaista odličan i došao do novog zlata.

Darko Srećković je odneo trijumf u kategoriji do 90 kilograma, dok je do 100 kilograma, Nemanja Grujić još jednom opravdao ulogu velikog favorita, i došao do rutinske pobede.

Potpredsednik saveza, Goran Žepina, slavio je u kategoriji do 110 kilograma, a posebno treba pomenuti fenomenalnog Ljubodraga Krstića.

Krstić je i pre turnira važio za glavnog favorita desnom rukom, što je u potpunosti i opravdao. Došao je do pobede prvo u kategoriji preko 110 kilograma, a potom izdominirao i u apsolutnoj kategoriji, i tako postao apsolutni šampion Srbije desnom rukom.

Uz sve navedeno, treba istaći i da je ovo prvenstvo Srbije bilo jedno od najkvalitetnijih, a ujedno i najvećih do sada, s obzirom na to da je učestvovalo više od 300 takmičara, iz 25 klubova širom Srbije.

Treba istaći i da je naš savez podneo kandidaturu za domaćinstvo za Evropsko prvenstvo 2027. godine, a ukoliko Srbija dobije odobrenje svetske federacije, ono će biti održano upravo u Vrnjačkoj Banji.

Organizacija je zaista bila na vrhunskom nivou, a naš savez je ovim pokazao da je spreman za organizacije najvećih događaja u ovom sportu.

(Telegraf.rs)