Najstariji je na turniru, a nema mu ravnog! Posle novog trofeja poručio: "Radiću ovo dok me zdravlje služi"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na takmičenju se okupilo više od 300 takmičara, iz 25 klubova širom Srbije, a tu je i sudijski dvojac iz Bugarske, uz dvojicu sudija iz Srbije

Ljubitelji sportskog obaranja ruku u Srbiji i regionu, ovog vikenda okupili su se u Vrnjačkoj banji, gde se 16. i 17. marta održava 14. državno prvenstvo u sportskom obaranju ruke.

Na takmičenju se okupilo više od 300 takmičara, iz 25 klubova širom Srbije, a tu je i sudijski dvojac iz Bugarske, uz dvojicu sudija iz Srbije.

Tokom prvog takmičarskog dana, takmičari su se nadmetali levom rukom, a u kategoriji "masteri", Radiša Milojković je bez većih problema došao do, ko zna koje po redu nagrade i trofeja.

Inače, upravo Radiša je najstariji takmičar na prvenstvu, a ujedno i najstariji član reprezentacije Srbije, a u razgovoru za Telegraf, govorio je o napretku ovog interesantnog sporta u našoj zemlji, ali i otkrio do kada planira da se takmiči.

- Ja sam izuzetno zadovoljan, 14. državno prvenstvo, izuzetna organizacija, odlični uslovi. Ovo je, da kažem, izuzetna organizacija, svetskog kalibra, tako da sportsko obaranje ruku u Srbiji ide izuzetno velikom uzlaznom putanjom. Mnogo je kvalitetnih obarača, mnogo veći kvalitet nego prošle godine, mnogo je teže doći do medalje - počeo je Milojković, pa nastavio:

- Inače, ja se bavim ovim od 2011. godine. Najstariji sam član u srpskoj reprezentaciji, i takmičim se u Grand master kategoriji na evropskim i svetskim takmičenjima. Inače sam i osvajač Svetskog kupa u Zagrebu 2018. godine, tako da, to mi je bila neka odskočna daska da bolje radim, i da još više napredujem, tako da sam 2022. godine osvojio i Svetski kup u Mađarskoj, i Evropsko prvenstvo u Rumuniji. Imam jednu bogatu karijeru iza sebe, i drago mi je da ovaj sport sve više živi u Srbiji, i nadam se da ćemo biti vodeća sila u regionu.

Srbija je podnela kandidaturu za domaćinstvo na Evropskom prvenstvu 2027. godine.

- Zahvaljujući predsedniku Nenadu Smiljkoviću, čovek je uložio mnogo truda u zadnje dve, tri godine, da podigne savez na jedan ovako kvalitetan nivo, i da ima mogućnosti i snage da konkuriše da bude domaćin Evropskog prvenstva 2027. godine. To je velika čast za srpsko obaranje ruke, i nadam se da ćemo i dobiti da budemo domaćini, jer smo mnogo kvalitetniji iz godine u godinu, i do 2027. tek ćemo biti svetska sila.

Kako kaže, baviće se ovim dok mu zdravlje bude dozvoljavalo.

- Da budem iskren, verovatno tu utiče i neki genetski faktor. Moja disciplina, moj rad i trud, i način života, tako da u 55 godina, još se dobro držim, i baviću se ovim sportom dok mi zdravlje dozvoljava - rekao je Milojković.

(Telegraf.rs)