"Lazarev megdan" ide Srbiji nakon pobede u obaranju ruku protiv Mađara: Sledeća stanica Istanbul

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pobeda naših sportista

Pobedom Srbije završen je osmi Lazarev megdan u Tresteniku u kojem se 12 naših takmičara, od kojih su i dve dame, borilo sa suparnicima iz Mađarske, pred sudijama iz Bugarske.

Kako se srpski Savez za obaranje ruku takmiči u Ligi nacija, Srbija je ovom pobedom dobila priliku da se takmiči u Istanbulu.

Pre takmičarskog dela, na Megdanu je proglašen i naš sportista godine Ljubodrag Krstić.

Spektakl je počeo odmeravanjem snaga Veljka Petrovića i Patrisa Donka, šampiona Srbije i Mađarske u kategoriji do 18 godina. Veljko je ubedljivo pobedio.

Tako je turnir otpočeo vođstvom Srbije 1-0.

Usledio je spektakularni meč u kome su ruke ukrstile Mađarica Henrijeta Barzo i naša Jovana Arnautović.

Mađarica je, inače, bila favorit, pa njena ubedljiva pobeda nikoga nije začudila. Naša Jovana hrabro se uhvatila u košac sa devojkom koja je osvajala medalje na evropskom i svetskom prvenstvu, a u domovini je bila najbolja čak 27 puta.

Treći meč, u kome su šake ukrstili Atila Cabai, predsednik mađarskog Saveza i naš najstariji takmičar, Radiša Milojković bio je napet od samog početka. Oba takmičara omaškom su dobila po faul, ali meč se uspešno završio ubedljivom pobedom Radiše.

Time je ukupan skor za Srbiju bio 2-1, međutim, Mađari izjednačuju sledećom pobedom Brigite Ivanfi protiv Nine Pantović.

U daljem takmičenju Mađari su poveli, najpre pobedom Tibora Susa nad Aleksandrom Popovićem, a potom i Gabora Dukata nad Nemanjom Veđićem.

Nakon rezultata 2-4, vođstvo Mađarske smanjio je Vladimir Savić u meču protiv Janoša Dobročija i ukupan skor bio je 3-4, da bi ga naš Miljan Đorđević izjednačio u borbi sa Fabijanom Zoltom.

Deveti par činili su Mađar Mate Kozak i naš Slobodan Novaković iz Čelareva, čija je borba do kraja bila neizvesna. Slobodan je 12 godina bio šampion Srbije u kategoriji do 90 kilograma. Pobedio je protivnika u neizvesnoj borbi, rezultatom 3-2 u meču (podsećamo, svaki meč igra se u pet rundi).

Novaković je Srbiji doneo vođstvo (5-4), a usledio je odlučujući meč između Nemanje Grujića i Ištvana Fruma. Bilo je nalezo do samog kraja, a pobedu je, ipak, odneo Mađar.

Time je ukupan plasman bio izjednačen, ali je Mađarska bila u prednosti kada se saberu sve pojedinačne pobede u rundama od strane mađarskih takmičara, a to bi im u slučaju nerešenog ukupnog rezultata donelo pobedu.

Turnir je, zahvaljujući pobedi Ljubodraga Krstića nad Adamom Baumanom do kraja bio neizvestan.

Usledila je najuzbudljivija borba izneđu Branka Đurovića i Roberta Nemeta. Bilo je napeto do samog kraja. Fauli oba protivnika dodatno su zakomplikovali ovaj meč, ali je Branko uspeo da savlada ozbiljnog protivnika i tako bez odigrane pete runde, rezultatom 3-1 omogući Srbiji tešku, ali zasluženu pobedu.

(Telegraf.rs)