UFC Pariz: Gan zaboravio poraz od Džonsa i vratio se u trku za titulu "teškaša"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Najpopularnija MMA promocija ovog puta preselila se u Evropu, i napunila je "Akor Arenu" u Parizu

Foto: Profimedia

Ljubitelji borilačkih sportova su u subotu uveče imali priliku da uživaju u novom MMA spektaklu, u režiji UFC-a.

Najpopularnija MMA promocija ovog puta preselila se u Evropu, i napunila je "Akor Arenu" u Parizu, a u centru pažnje bio je "teškaški" okršaj između Sirila Gana i Sergeja Spivaka.

Imao je Gan priliku ovog puta da "spere prljavštinu" sa svog imena nakon svog poslednjeg nastupa, kada se u meču za titulu nije baš pokazao protiv Džona Džonsa.

Ruku na srce, nije Spivak u rangu sa legendarnim "Džonijem Bounsom", niti će ikada i biti, ali uradio je Gan sve što se od njega očekivalo, i izgledao je prilično dobro u oktagonu.

Na kraju, pobeda Gana tehničkim nokautom u drugoj rundi, 3 minuta i 44 sekunde pre isteka vremena. Bio je to brutalan napad u telo, koji je na kraju, ispostavilo se, bio koban po Spivaka.

Foto: Profimedia

Letele su pesnice i kolena u telo Moldavca, bio je sav u modricama, i u jednom momentu, delovalo je kao da mu je Gan, pored ozbiljne nanesene štete, možda slomio i po neko rebro.

- Zaista sam srećan zbog ovoga, jer sam bio na misiji. Moja poslednja borba je bila loša, tako da sam imao misiju da dokažem da sam još uvek ovde, među elitnim teškašima. Bilo je teško, ali ovog puta mi je drago da se vratim u oktagon - rekao je Gan nakon trijumfa.

Gan važi za jednog od najbolje atletski građenih teškaša u UFC-u. Prema statistici, Gan je protiv Spivaka pogodio 109 od 156 značajnih udaraca, što je skoro neverovatnih 70 procenata uspešnosti.

Francuz sada čeka na novu priliku za okršaj za titulu u teškoj kategoriji, a aktuelnom šampionu Džonu Džonsu, poručio je da će biti uz ring 11. novembra u Njujorku, kada Džons bude odbranio titulu protiv Stipa Miočića.

Ostali rezultati:

N. Kornol - J. Edvards (pobeda na bodove posle 3 runde)

F. Bašarat - K. Rodriges (pobeda submisijom u prvoj rundi)

T. Lapilus - K. Lougran (pobeda na bodove posle 3 runde)

Z. Fair - J. Kavalkanti (pobeda na bodove posle 3 runde)

M. Šarije - M. Zečini (pobeda nokautom u prvoj rundi)

V. Gomis - J. Gemuri (pobeda tehničkim nokautom u trćoj rundi)

M. Fioro - R. Namajunas (pobeda na bodove u trećoj rundi)

V. Ozdemir - B. Guskov (pobeda submisijom u prvoj rundi)

B. Sent-Denis - T. Moizes (pobeda tehničkim nokautom u drugoj rundi)

A. Loza - R. MekKii (pobeda na bodove posle 3 runde)

(Telegraf.rs)