Lomačenko "rasturio" Komija: Ukrajinac pokazao zašto je među najboljima u lakoj kategoriji

Sudije su ubedljivo presudile u korist boksera iz istočne Evrope

Foto: Twitter / Printscreen

Svet je noćas mogao da isprati još jedan boks spektakl. Ukrajinac, Vasilij Lomačenko koji se nalazi u velikom usponu forme nastavio je da impresionira nakon još jedne pobede protiv Ričarda Komija u "Medison Skver Gardenu" u Njujorku.

U kategoriji boksera do 61 kilograma, uspeo je da na osnovu sudijske odluke, koja je uveliko bila u njegovu korist, slavi protiv pomenutog rivala. Jedino što nije uspeo jeste da ga baci na zemlju i savlada ranije, pošto se ovaj konstantno vraćao u život.

Pre samog meča istakao je da želi da bez ikakve dileme postane šampion, čak i sa napunjene 33 godine. Prvih par rundi je već nagovestilo da će se tako nešto i dogoditi, pošto je sjajno koristio nožnu tehniku i zadavao udarce bokseru iz Gane gde god je uspeo da stigne.

Uspevao je Komi koliko-toliko da se odbrani od svega toga, ali nije uspeo i sam da nametne svoje konstantne udarce. Sa druge strane, Lomačenko je umalo završio posao već u sedmoj rundi kada je srušio boksera iz Gane na zemlju. Čak se i okrenuo ka ćošku u kojem su se nalazili rivali njegovog rivala tražeći da se borba zaustavi. Ali to se nije desilo.

- Video sam u kakvoj je situaciji bio. Znam da je bilo teško po njega. Zato sam tražio da se borba što pre prekine. Ali on je veliki ratnik, ima veliko srce i nastavio je da to da pokazuje ljudima kroz 12 odigranih rundi - istakao je Lomačenko.

Na kraju, sudije su presudile, rezultati su bili 119:108, 119:108, te 117:110 od sudije koji je najviše bio naklonjen bokseru iz Gane. Sve to ukazuje na apsolutnu dominaciju Lomačenka, koji je zasluženo ostvario veliki trijumf.

Video: Sedmostruki kik boks prvak sveta odradio pakleni trening: Rivali će plakati u ringu

(Telegraf.rs)