Tajson Fjuri o borbi s depresijom: Sklon sam samoubistvu, kao da je kraj sveta, ne živi mi se više

Britanac u čudnom raspoloženju uoči revanša sa Vajlderom 22. februara

Foto: AP/Tanjug

Britanski bokser Tajson Fjuri, kojeg 22. februara očekuje revanš sa Dionteom Vajlederom, već neko vreme se bori protiv depresije. On je u intervjuu za kanal "Behind the Gloves" govorio o svojim problemima i načinu na koji se nosi s njima.

Fjuri je nekoliko puta u prošlosti govorio javno o svom mentalnom zdravlju, a o tome koliko mu sport pomaže da prebrodi teške trenutke svedoči i njegova izjava da mu je nedelja najgori dan jer tada ne trenira.

- Obožavam subotu. Ustanem i dugo trčim, a onda provodim vreme s decom. Posle dođe nedelja kada sam uglavnom sam. Nisam depresivan. Sklon sam samoubistvu. Svaki put je isto. Izgleda kao da je kraj sveta i ne živi mi se više. Tako izgleda moja nedelja. Onda uveče razmišljam o treningu u ponedeljak i sve odmah bude bolje. Teretana, džak, ručak, deca, kafa. Sve je opet kako treba - rekao je Fjuri.

- Kada bih prestao da treniram umro bih sigurno za manje od godinu dana - tvrdi Britanac.

Fjuri je govorio i o problemima sa narkoticima i alkoholom, koji su se ponovo pojavili nakon velike pobede nad Vladimirom Kličkom pre pet godina. Ipak, tvrdi da je sada dobro i da će biti spreman za spektakl s Vajlderom, koji je nedavno takođe priznao da je pomišljao na samoubistvo.

Nema šta, očekuje nas sjajan bokserski okršaj.

Video: Vajlder: Može da ke*** šta hoće! Fjuri: Provocirao me je da ga nabodem

(Telegraf.rs)