Olimpijakos navija protiv Partizana i Makabija u Evroligi: Poznat i razlog zbog čega su se Grci odlučili na to

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve za svoje navijače, reklo bi se

Foto: MN Press

Olimpijakos je uspeo da ode na Fajnal for u Kaunas, tek su u majstorici slavili protiv Fenerbahčea čime su "bukirali" svoje mesto u Litvaniji, te tako postali tek drugi klub uz Barselonu. Oni čekaju svog rivala, kao i preostali klub.

Ono što je zanimljivo jeste to, da ekipa Olimpijakosa u četvrtfinalnim duelima navija protiv Makabija i Partizana, odnosno, crveno-beli bi voleli da na završnom turniru vide Real iz Madrida i Monako.

Razlog? Jednostavno, to znači da bi Grci mogli da dobiju više karata za svoje navijače koji u velikom broju žele da odu do Litvanije da bodre svoju ekipu. Upravo to je istakao i generalni direktor Nikos Lepenijotis za grčki "Sport24".

- Zvanično, sva četiri tima na raspolaganju imaju isti broj karata – oko 560 po timu. Ako Makabi i Partizan ne uspeju da se plasiraju na fajnal for, put do dodatnih karata biće lakši. Španci obično nabave tek oko 300 karata - istakao je Lepenijotis.

Pored njih, grčki "Novasports" ističe i da Olimpijakos već broji oko 3.000 karata, dok je zvanični kapacitet hale za košarkaške utakmice nešto preko 15.000 navijača.

(Telegraf.rs)