"Panter, on je kao višnja na vrhu kolača, zna koliko mu verujemo": Lesor oduševljen trojkom svog saigrača

Vreme čitanja: oko 1 min.

Francuz je rekao da je sve to "normalno", jer je pogađao već šuteve tokom meča

Košarkaši Partizana su upisali prvu pobedu u meču TOP 8 faze protiv Reala iz Madrida sa 89:87, čime su načinili i veliki brejk i korak ka plasmanu na fajnal-for Evrolige koji se održava u Kaunasu.

Heroj ove pobede bio je Kevin Panter koji je u poslednjim sekundama postigao trojku za pobedu, dok je i njgeov saigrač Matijas Lesor ostao oduševljen onim što je video od svog kolege i kapitena u crno-belom dresu.

- Kevin Panter. Šta da kažem, sve znate. Rezultat, verujemo u njega, on zna da mu verujemo, on pogađa i pogađao je cele noći. Taj poslednji je bio "višnja na torti".

Lesor je takođe rekao da će ekipa proslaviti ovaj uspeh, ali da je "sutra novi dan".

- Na kraju dana, sve se svodi na tu jednu pobedu, ali moramo pobediti još dve utakmice. Proslavićemo pobedu, ali sutra nas čeka novi dan, moramo se spremati za narednu utakmicu.

Najveća pretnja po koš Partizana bio je Gabrijel Dek, Argentinac iz Reala, koji je jedini bio raspoložen u svojoj ekipi za igru i to je pokazao na odličnom košgeterskom planu.

- On je odličan igrač, zato mu i veruju, dopuštaju mu da šutira, ali ostali smo zajedno, čak i kad nismo mogli da ga zaustavimo, ali nismo dopustili da napravi još neki šut na krjau

Matijas Lesor je tokom meča imao i velike bitke pod košem sa Valterom Tavarešom koji je zbog povrede morao da izađe van igre.

- Igrali smo 34 utakmice da stignemo ovde, igrali smo protiv najboljih igrača, Tavareš je već godinama tu, jedan je od najboljih centara, Smajlagić je odradio sjajan posao, koristili smo taj pik end pop i sve njegove slabosti.

(Telegraf.rs)