Valensija i Baskonija deklasirali protivnike i zabrinuli "večite" rivale

L. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Real nastavio da "melje"...

Foto: Mileta Mirčetić

Odigrana su četiri premijerna meča 25. kola Evrolige, a pobede su zabeležile ekipe Olimpijakosa, Reala, Valensije i Baskonije.

Uvodni susret kola pripao je košarkašima Valensije koji su sa ubedljivih 81:66 slavili na gostovanju protiv Albe iz Berlina. "Slepi miševi" su od prvog do poslednjeg trenutka kontrolisali dešavanja na terenu,a u jednom momentu su imali i nestvarnih 26 poena prednosti.

Do kraja susreta su spustili gas i trijumfovali sa "samo" 15 poena prednosti. Najbolji u pobedničkom timu bio je Odželeje sa 18 poena, dok je kod Albe raspoloženiji od ostalih bio Tomas sa 15 poena.

Baskonija je u derbiju kola savladala Makabi iz Tel Aviva rezultatom ... Nakon uvodnih 10 minuta izraelski tim imao je +6 (26:20), da bi četa Duška Ivanovića drugi kvartal rešila u svoju korist rezultatom 34;21 i prešla u vođstvo koje nije ispuštala do kraja susreta.

Španski sastav je do pobede vodio Markus Hauard koji je ubacio 26 poena, dok je kod Makabija dobru partiju pružio Boldvin koji je ubacio 22 poena i tome dodao šest asistencija.

Olimpijakos je u neizvesnom meču trijumfovao protiv minhenskog Bajerna rezultatom 76:72.

Izabranici Pabla Lasa bili su bolji rival tokom većeg dela utakmice, ali je grčki sastav u poslednjoj deonici stigao do nedostižnih +9, koje nije ispuštao do kraja meča. Najefikasniji u redovima Olimpijakosa bio je Vokap sa 16 poena, dok su kod Bajerna po 18 poena postigli Ibaka i Francisko.

Vredan trijumf ostvarali su i košarkaši Real Madrida koji su sa 86:79 pobedili Asvel. Odličnu partiju pružio je Geršon Jabusele koji je ubacio 26 poena i  bio nerešiva enigma za francuski sastav. Ovom pobedom Real se osamio na prvom mestu najjelitnijeg košarkaškog takmičenja u Evropi.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)