Parker posle otkaza udario po Poceku: "Razočaran sam, njegova ličnost je bila sve više negativna"

S. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Ljut je Toni na Italijana

Foto: Sandrine Thesillat / imago sportfotodienst / Profimedia

Asvel je u subotu zvanično obelodanio odluku o otkazu koji je uručen Đanmarku Poceku, a nekoliko sati nakon toga u razgovoru za "Ekip" predsednik kluba Toni Parker osuo je paljbu po Italijanu.

Nakon rastanka sa Ti Džej Parkerom u Poceku se video naslednik koji bi mogao da uzdigne ekipu iz sivila, ali osim nešto boljeg skora u domaćem prvenstvu boljitka nije bilo, a sada je Toni istakao da je razočaran načinom rada doskorašnjeg stratega.

- Vrlo sam, vrlo razočaran njegovim učinkom i vođenjem tima. Znali smo već dve, tri nedelje da neće ići dalje. Nijedan klub u Evroligi ne igra ovako. Nerealno je i prosto nemoguće da igraš tri meča nedeljno sa devet igrača.

Ono što se Parkeru posebno nije svidelo je njegov način rada.

- Njegova ličnost je bila sve više negativna. Imao je poteškoće, demotivisao je igrače i malo po malo oni su bili ti koji nisu više verovali u njega. Uz dodatak da je odlučio da ne igra sa našim mladim igračima. Ne želim trenera koji radi to, to nije naša filozofija - istakao je Toni i dodao:

- Uz sve to, saznao sam da je odustao. Kao takmičar, to je nešto što ne mogu da razumem, da odustaneš tako nakon mesec i po dana. Ali, video sam da neće otići sam od sebe. Nije želeo da ostavi novac na stolu. To je biznis.

Asvel je trenutno uz Albu najgori tim Evrolige sa skorom 3-16.

(Telegraf.rs)