Mesec dana od potpisa i dalje bez prave šanse: Šta se dešava sa Filipom Petruševim?

S. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

A najavljen je kao veliko pojačanje...

Foto:PrintScreen/YouTube=v9X1sRNMTz4&t=54s

Košarkaši Olimpijakosa putovali su u Berlin i tamo ubedljivo savladali Albu u meču 17. kola Evrolige rezultatom 94:67, međutim Filip Petrušev nije dobio priliku - ponovo.

Srpski reprezentativac i osvajač srebrne medalje je nesupešnu epizodu u NBA završio 27. novembra, kada je zvanično objavljeno kako će karijeru nastaviti u ekipi pirejskih crveno-belih.

Potpisao je ugovor na tri godine, a doveden je sa idejom da bude projekat za budućnost kluba, ali sa kvalitetom da odmah može da pomogne na parketu.

Ipak, od tada on je odigrao tek četiri od mogućih deset mečeva i upisao tek 58 minuta. Za to vreme je ubacio svega 20 poena, a ako se izuzme utakmica sa poslednjeg kola domaćeg takmičenja protiv Apolona i minutaža i poeni drastično opadaju.

Potez, gde se on odlučio da dođe u Olimpijakos, je pre svega bio čudan, pošto su na njegovoj poziciji poprilično popunjeni, tu su Alek Piters, Luk Sikma, Mustafa Fol, Nikola Milutinov i Jorgos Tanulis, a neretko na poziciju četvorke upada i Kostas Papanikolau.

Postojalo je interesovanje sa Malog Kalemegdana, međutim osvajač srebra na prethodnom Mundobasketu odlučio je za njega najbolje da ode u tim gde mu minutaža nije garantovana.

Svoju "brejk-aut" sezonu je imao u dresu Crvene zvezde, kada je i po prvi put osvojio nagradu MVP-a jednog kola Evrolige. U beogradskom timu je prosečno beležio 10,7 poena, 5,2 skoka i indeks korisnosti 12,6.

(Telegraf.rs)