Ludilo: Ne vrede 33 poena Kampaca, Madar je junak! U poslednjoj sekundi produžetka naneo Realu prvi poraz!

S. T.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Neverovatan okršaj smo gledali ove večeri

Foto: Twitter / Basket News / Printscreen

Istanbul slavi bivšeg košarkaša Partizana, Jama Madara! Upravo on je bio junak neverovatnog okršaja između Fenerbahčea i Real Madrida koji je otišao u produžetak, a posle kojeg je Kraljevski klub pretrpeo prvi poraz u novoj sezoni Evrolige - 100:99.

Izraelac je postigao pobednički koš na samo sekund pre kraja meča i to nakon što je svemu prethodila jedna neverovatna sekvenca u završnih deset sekundi.

Prvo je Marko Gudurić uspeo da postigne dva slobodna bacanja kojim je primakao Fener na jedan poen minusa, da bi zatim odbrana turskog tima odradila sjajan posao i saterala Fakunda Kampaca u ćošak kada je ovaj uspeo da dobije loptu u ruke.

Nju je ukrao Gudurić na oko tri sekunde do kraja, odmah je pas prosledio do Madara koji je prošao na polaganje i uslovio delirijum u Istanbulu.

Ni završnica regularnog dela meča nije protekla bez drame, pošto je Fenerbahče uspeo da istopi ogroman rezultatski deficit i da na kraju trojkom Skotija Vilbekina na 13 sekundi do kraja ode u dodatnih pet minuta. U preostalom vremenu, Gabrijel Dek je bio tragičar i nije rešio meč šutem za dva.

Na kraju je junak ove pobede, Jam Madar ubacio čak 17 poena uz jedan skok i dve asistencije, a najefikasniji u Fenerbahčeu bio je Marko Gudurić sa čak 21 poenom uz sedam skokova i pet asistencija, kao i tri ukradene lopte za indeks od 29 poena.

Dvocifreni su bili još Skoti Vilbekin sa 19 poena, odnosno Najdžel Hejs-Dejvis sa 16 i Nik Kalates sa 13 poena.

U Realu smo gledali epsku partiju Fakunda Kampaca koji je ubacio čak 33 poena uz dva skoka i sedam asistencija za indeks 32. No, drugi su bili dosta daleko - Gabrijel Dek je imao 14 poena, kao i Serhio Ljulj, dok su Džanan Musa i Vensan Poarije ubacili po 11 poena.

To je dakle Realu bio prvi poraz u sezoni u Evroligi, dok je na drugoj strani Fener uspeo da se podigne posle serije loših rezultata u Beogradu gde je redom gubio do Partizana, Zvezde i Makabija.

U drugom meču je Monako savladao Olimpijakos sa 85:77, a domaće je do trijumfa vodio Majk Džejms sa 24 poena.

(Telegraf.rs)