Real sedmom uzastopnom pobedom pokazao ko je gazda: Znate li kolika je najduža serija trijumfa u Evroligi?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li će ikada ovi rekordi biti oboreni, zaista je pitanje

Foto: Cordon Press / ddp USA / Profimedia

Utorak u Evroligi defintivno je obeležila neočekivano ubedljiva pobeda Crvene zvezde protiv Fenerbahče (87:56) međutim tokom večeri osim možda blagog iznenađenja u Kneževini gde je Efes slavio protiv Monaka (89:82) nije bilo više iznenađenja.

Košarkaška javnost u Evropi pomno prati formu aktuelnog šampiona Starog kontinenta madridskog Reala koji je još jednom sačuvao oreol nepobedivosti. Valensija se pokazala kao i više nezgodan takmac, ali su gosti slavljenički napustili halu (76:73).

Par Argentinaca Gabrijel Dek (17 poena) i Fakundo Kampaco (15 poena, po 5 skokova i asistencija) neutralisao je učinak Brendona Dejvisa (22 poena) za sedmu pobedu u isto toliko mečeva za njih u elitnom takmičenju ove sezone.

Kraljevski klub je poslednji put u Evroligi poražen u čuvenom drugom susretu četvrtfinalne serije iz prethodne kampanje i od tada je nanizao ukupno dvanaest slavlja, ali niti jedna niti druga serija nisu najduže u istoriji, ni blizu.

Moskovski CSKA je u sezoni 2004/05 učešće započeo sa čak 17 trijumfa. Dejvid Andersen, Teo Papalukas i saigrači su sezonu završili tek na četvrtom mestu, ali su zato dve godine kasnije nanizali 18 slavlja (ne od prvog kola) i došli do finala gde ih je savladao Panatinaikos.

Inače, u sinoćnim utakmicama Evrolige Makabi je u hali "Aleksandar Nikolić" izgubio od Olimpijakosa sa 79:74 uz 13 poena i 8 skokova Aleka Pitersa, dok je Virtus u italijanskom derbiju u Bolonji bio uspešniji od Olimpije Milano 86:79 u meču u kom su dva Danca bila najefikasnija (Ife Lundberg 19 i Ševon Šilds 21 poen).

(Telegraf.rs)