Pakleni derbi u Atini rešen posle produžetka: Milutinov zbrisao Zelene u grotlu Oake, dabl-dabl Lesora

Vreme čitanja: oko 2 min.

Još jedan produžetak viđen je u Atini

Printscreen: Twitter/@EuroLeague

Košarkaši Olimpijakosa pobedili su posle produžetka Panatinaikos 88:78 u atinskom derbiju odigranom u legendarnoj Oaki u okviru prvog kola Evrolige.

Meč pred navijačima Panatinaikosa pokazao je sve ono što pravi košarkaški derbi treba da ima, strast, odličnu atmosferu i fenomenalnu košarku. Tokom celog meča viđeno je taktičko nadmudrivanje dva tima, a na kraju, gosti su se bolje snašli i zasluženo slavili. Trebalo bi istaći i to da je Slukas imao šut za pobedu u regularnom delu meča, ali je lopta izašla iz koša, pa su crveno-beli iz Pireja došli do pobede u dodatnih 5 minuta.

U pobedničkom timu istakao se Vokap i Peters s apo 17 poena, Vilijams Gos je ubacio 16, a srpski centar Nikola Milutinov je postigao 15 poena uz 7 skokova.

Sa druge strane, Kostas SLoukas je svom bivšem timu sasuo 20 poena, a Grigonis 17. Solidnu partiju prikazao je Matijas Lesor koji je ubacio 10 poena uz 10 skokova, dok je bivši igrač Crvene zvezde Luka Vildoza postigao 5 poena.

Panatinaikos je diktirao ritam i imao prednost. Ali, Olimpijakos furiozno ulazi u poslednju četvrtinu i posle serije poena dolazi do 17:7, za 69:69, na dva minuta do kraja. Tim Ergina Atamana je ipak uspeo da se konsoliduje koliko-toliko i zaustavi nalet rivala, ali samo za 74:74 pred poslednji minut meča.

A onda, nova ludnica. Vokap je promašio, a onda Lesor hvata loptu koju ispušta i ona dolazi u ruke gostiju. Ipak, Olimpijakos ne koristi šansu, a domačem timu ostaje pet sekundi za pobedu. Potom, Lesor dodaje do Slukasa koji pokušava torjkom da reši meč, ali lopta ne ulazi u koš.

Kako se rezultat nije menjao, ušlo se u produžetak koji je Olimpijakos odigrao najbolje moguće, a ovaj period dobili su sa 14:4 i tako došli do vredne pobede na gostovanju.

U ostalim meečevima dana, Real je na gostovanju pobedio Baskoniju u ššanskom derbiju, dok je Valensija iznenadila Monako i došla do pobede.

Evroliga, 1. kolo:

Petak

Fenerbahče - Armani 85:82

Panatinaikos - Olimpijakos 88:78

Baskonija - Real Madrid 77:79

Valensija - Monako 70:65

Četvrtak

Crvena zvezda - Asvel 94:73

Makabi - Prtizan 96:81

Barselona - Anadolu Efes 91:74

Bajern - Alba 80:68

Virtus - Žalgiris 79:82

(Telegraf.rs)