Mijailović otkrio koliki je budžet Partizana u odnosu na evroligaše: "U ovome je suština..."

S. G.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Crno-beli su konkurentni s ostalima...

Foto: Printscreen/TV Prva

Predsednik Partizana, Ostoja Mijailović gostovao je u Sport Klub Podcastu , a između ostalog, dotakao se i budžeta Partizana ove sezone. 

Prvi čovek crno-belih dobije je pitanje koje se odnosi na "listu" budžeta ekipa u Evroligi. Potom, je objasnio suštinu i glavne razlike. 

- Morate da uđete u suštinu. Znate li koji je poraz u Španiji? Između 45 i 50 odsto, a okod nas je oko 12 odsto. Neto budžet naš je u sigurno u osam ekipa. Ne govorim o bruto budžetu. Iz njega plaćate poreze. Vi ste videli bruto budžete. Neko od 20 milona, daje 9 na poraz, a neka druga ekipa iz istog budžeta da tri na porez. Mnogo je komplikovanija matematika od "dve proste". U Grčkoj je porez 40 odsto, a u Monaku je nula. Tamo sve prime igrači. Moraju da se izvuku "neto" budžeti i u tome je suština - istakao je Mijailović i dodao:

- Ja nisam rekao da je novac nešto što nama garantuje bilo šta. Novac je važan faktor i baza, ali nije garancija da ćeš biti prvi. Ima klubova sa velikim budžetima, a završili su na zadnja tri mesta na tabeli. Naši budžeti su konkurentni budžetima u Evropi. Naravno nisu sa prva četiri tima Evrope koji imaju najveće budžete, ali od 4. do 15 ekipe jesu konkurentni. Znamo po tržištu. Armani je doveo Mirotića, pa Šabaza, pa gomilu straših igrača, a Etore Mesina nije jeftin trener. Došli su u situaciju da drugu sezonu u nizu budu loši u Evroligi.

(Telegraf.rs)