Trener Olimpijakosa pred dolazak pred 20.000 Grobara: "Znamo šta nas čeka, da tamo ne čuješ osobu do sebe"

D. U.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Jorgos Barcokas pohvalio atmosferu koju prave navijači Partizana

Printskrin: Youtube/Olympiacos B.C.

Trener Olimpijakosa Jorgos Barcokas, rekao je pred meč protiv Partizana, koji je na programu u četvrtak od 20.30 u rasprodatoj Areni da je svestan koliko će vrela atmosfera dočekati njegov tim.

Barcokas je istakao da je neophodno da njegovi igrači kontrolišu emocije u ovakvom meču i da budu koncentrisani i fokusirani.

- Veoma teška utakmica, a domaći teren je posebno vruć. Potrebna je velika koncentracija da bi se igrači pridržavali plana igre. Moraju da kontrolišu svoje emocije i da se ne zanose intenzitetom igre protivnika i naravno u kritičnim delovima meča. To je posebno važno za oba tima, ali za Partizan možda malo više. To je poenta. Kako ćemo se pojaviti. Da li ćemo biti fokusirani i da li ćemo da se držimo plana - rekao je Barcokas, koji se osvrnuo na Partizan i to što mnogo bolje partije pruža na svom terenu.

- Razlika je očigledno u tome šta se dešava na ovom terenu. Bio sam bolestan prošle godine i nisam otišao u Beograd, video sam to na TV-u. Svi su mi govorili, i igrači i moji partneri, da je posebna atmosfera i da se ne čuje osoba pored sebe. Vrlo je intenzivno za goste. Nadamo se, međutim, da to neće uticati na nas. Da imamo dobre opcije u našoj igri i da će naši igrači imaju dobar dan - poručio je trener Olimpijakosa.

Svoje mišljenje pred meč protiv crno-belih izneo je i bek tima iz Pireja, Ajzea Kenan.

- Očigledno shvatamo koliko su nam važne tri preostale utakmice do kraja regularnog dela sezone. Fokusirani smo. Očekujemo tešku utakmicu. Svakako da atmosfera i ekipa Partizana mogu da nam otežaju, međutim, imali smo nekoliko dobrih dana treninga, koncentrisani smo i spremni za meč - poručio je Kenan.

(Telegraf.rs)