Ovo je tabela Evrolige posle 30. kola: Partizan dobio dobru vest iz Valensije, Zvezda i zvanično bez šansi!

S. T.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Još četiri kola su do kraja

Foto-kolaž: Mileta MIrčetić

Četiri kola ostaju do kraja ligaškog dela Evrolige, a upravo je završeno 30. po redu. Pobeda Partizana protiv Baskonije značila je da su se crno-beli učvrstili na mestu koje vodi u plej-in, a poraz Zvezde da je i definitivno otpala iz konkurencije za razigravanje, jer više nema ni matematičke šanse.

Partizan se posle ovog 30. kola nalazi na 10. mestu na tabeli sa skorom 14-16, koliko ima i Valensija. Upravo je ovaj klub doneo lepe vesti crno-belima jer je u međusobnom duelu pobedio Bajern kod kuće (70:68). Da se desilo obrnuto, Željkov tim bi pao na 11. mesto jer Bavarci imaju bolji skor od njih.

Ovako, Partizan ostaje ispred, jer je na 11. mestu Valesnija koja ima gori skor od crno-belih, jer je klub iz Beograda slavio u Španiji sredinom sezone. Očekuje se i duel ove dve ekipe u poslednjem kolu takmičenja i to u "Štark Areni". To bi mogao da bude i direktan okršaj za poslednju kartu.

Sa druge strane, Zvezda je porazom ostala bez matematičkih šansi za plej-in. Sa skorom 10-20, oni su na 16. mestu ispred Asvela koji ima 7-23 i Albe koja je poslednja sa 5-25.

Standings provided by Sofascore

Što se tiče timova koji pored Partizana i Valensije konkurišu za plej-in, iza crno-belih se nalaze još tri tima sa skorom 13-17 između 12. i 14. mesta i to su redom Olimpija Milano, Anadolu Efes i Bajern iz Minhena. Sa manjim šansama na 15. poziciji stoji Žalgiris iz Kaunasa.

Kada je reč o samom vrhu tabele, Real je ostao na prvom mestu sa 24-6, dok je druga Barselona uprkos porazu od Fenera sa 20-10. Panatinaikos je iskoristio "kiks" Monaka i poraz od Olimpije Milano, pa je sa 19-11 izbio na treće mesto, a isti skor imaju još Fenerbahče i Kneževi.

Šesti i poslednji tim koje zauzima mesto koje direktno vodi u Top 8 je Olimpijakos, koji je na 18-12, a potom slede preostale četiri ekipe koje su u plej-inu.

Makabi i Virtus iz Bolonje su sa 17-13 na jednu pobedu od toga da obezbede sigurno mesto u tom razigravanju, a mogli bi da se uključe i u borbu za šesto mesto. Trenutno su sedmi i osmi, dok je deveta Baskonija koja je poražena od Partizana juče i sada je na 16-14.

Podsetimo, tim koji bude 10. će morati kroz dve pobede u gostima da traži put ka razigravanju. Do kraja sezone, Partizan će igrati tri od četiri meča kod kuće i to protiv Real Madrida sutra, Olimpijakosa naredne sedmice, potom sa Albom u gostima i na kraju sa Valensijom u Beogradu.

(Telegraf.rs)