O Partizanu ni reči: Ovako italijanska štampa piše dan pred meč crno-belih sa Armanijem, košarci pola strane

Vreme čitanja: oko 1 min.

U centru pažnje je bio današnji meč Virtusa u Grčkoj kada je sport pod obručima u pitanju

Foto: Telegraf.rs, Gazetta delo Sport

Ako je suditi prema sportskoj štampi u Italiji ovog četvrtka, 7. marta, košarka je u "zapećku". Sport pod obručima dobio je minimalnu pažnju naspram fudbala, tenisa, pa čak i moto-sporta u vodećim novinama na Apeninskom poluostrvu.

A o meču Olimpije Milano i Partizana - ni reči. Da neko nije upoznat da se sutra u "Mediolanum Forumu" igra susret crno-belih sa klubom iz grada u Lombardiji, teško da bi to igde i mogao da sazna.

Foto: Telegraf.rs, Gazetta delo Sport

Širom grada danas nije bilo nijednog bilborda koji bi pozvao navijače na utakmicu, a u štampi je za sport pod obručima ostavljena samo jedna polovina strane. 

Na njoj se može pronaći najava utakmice Olimpijakos - Virtus Bolonja zajedno sa rečima Luke Bankija, a propratno se konstatuje kako je Vareze (za koji je inače nedavno prešao da igra i Igo Beson koji je u prvom delu ove sezone igrao za FMP) ubedljivo pobedio ČEZ Nimbruk u FIBA Evropa kupu.

Foto: Telegraf.rs, Gazetta delo Sport

Jasno je da je fudbal glavna tema na Apeninima danas, jer se igra Liga Evrope, gde Italijani imaju Romu i Milan. Već smo pisali da je u centru ispred Duoma pravo ludilo zbog dolaska preko 5.000 navijača Slavije iz Praga na gostovanje Rosonerima.

Pored toga, veliku pažnju Gazete delo Sport, ali i Tutosporta zaokupila je afera oko TV prava u koju je uključen i predsednik Fudbalskog saveza Italije, Gabrijele Gravina.

Piše se i o budućnosti Milana, odnosno neizvesnosti oko budućih investitora, što dodatno "podgreva" večerašnji meč sa Česima na San Siru.

Videćemo da li će Italijani posvetiti malo više pažnje Olimpiji Milano i Partizanu u sutrašnjoj štampi.

(Telegraf.rs)