Raspored mečeva Zvezde i Partizana u Evroligi u januaru: Paklena gostovanja i prilika za "priključak" i Top 10

S. G.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Još jedan pravi evroligaški mesec je pred nama

Foto: ABA liga - Dragana Stjepanović, Euroleague.com

Evroliga je pripremila pravi "pakleni" januar za sve timove, pa će za svakog od učesnika biti prava umetnost da uskladi treninge, putovanja, oporavi igrače, i zadrži svežinu i ostvari željene rezultate. Kako za sve, tako i za srpske klubove, Crvenu zvezdu i Partizan, koje, posle derbija odigranog ovog četvrtka, očekuju vrlo brzo novi dueli u novoj napornoj nedleji. 

Naime, već sledeće nedelje igra se novo duplo kolo. Sa jedne strane, Crvena zvezda, koja je ušla u seriju dobrih rezultata i pobeda, ima nešto lakši raspored. tako, Crveno-beli 9. januara gostuju Asvelu, a onda odlaze na megdan Armaniju.

Posle dva gostovanja, bivši trener Duško Ivanović dolazi sa sovjom Baskonijom u Beograd 18. januara, a onda se crveno-beli "pakuju" pošto 25. januara gostuju Albi u Berlinu. Za sam kraj meseca planirano je da ugoste Valensiju, kao i BArselonu 2. februara. Raspored mečeva crveno-belih je takav da bi dobru formu trebalo iskoristii kako bi se u potpunosti uhvatio priključak sa vodećim timovima i ostvario rezultat koji bi mogao da donese Top 10.

Sa druge strane, Partizan je posle blistavih partija i pobeda, ušao u seriju loših rezultata. Izgubljeni su mečevi protiv Reala, Virtusa i Crvene zvezde, a januar ne donosi tako lak raspored. Prvo, crno-beli odlaze u Istanbul gde ih očekuje duel protiv neugodnog Fenerbahčea. Sledi povratak u Beograd i duel sa Makabijem, da bi 19. januara išli na gostovanje Panatinaikosu.

Za crno-bele sledi povratak u Arenu jer žalgiris gostuje u 23. kolu, 26. januara sa novim trenerom Andreo Trinkijerijem, a onda, u novom duplom kolu dolaze i dva gostovanja Monaku i Virtusu.

KK Crvena zvezda

20. kolo, 9. januar

Asvel - Crvena zvezda

21. kolo, 11. januar

Armani  - Crvena zvezda

22. kolo, 18. januar

Crvena zvezda - Baskonija

23. kolo, 25. januar

Alba Berlin - Crvena zvezda

24. kolo, 30. januar

Crvena zvezda - Valensija

25. kolo, 2. februar

Crvena zvezda - Barselona

KK Partizan

20. kolo, 9. januar

Fenerbahče - Paritzan

21. kolo, 12. januar

Paritzan - Makabi

22. kolo, 19. januar

Panatinaikos - Paritzan

23. kolo, 26. januar

Paritzan - Žalgiris

24. kolo, 31. januar

Monako - Paritzan

25. kolo

Virtus - Paritzan

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)