Sferopulos: "Crvena zvezda i Partizan su klubovi na vrhunskom nivou, trebalo bi da budu u Evroligi"

L. I.
Vreme čitanja: oko 2 min.

"Za mene je važno da se vrate naši povređeni momci, Adam Hanga i Branko Lazić"

Foto: MN Press / Marko Metlas

Košarkaši Crvene zvezde su u 14. kolu  Evrolige savladali nemačku Albu rezultatom 85:71, te sada u dobrom raspoloženju očekuju duel u ABA ligi sa Studentskim centrom.

Strateg tima sa Malog Kalemegdana, govorio je za "Eurohups" o planovima kluba za ovu sezonu, ali i o tome da bi  Crvena zvezda i Partizan trebalo da dobiju evroligaške licence.

- Crvena zvezda i Partizan su klubovi na vrhunskom nivou. Ali nije samo to razlog. Imaju puno navijača i pune domaću Arenu. U vrhu su Evrolige kada govorimo o toj kategoriji. Kad timovi imaju takvu dinamiku, trebalo bi da budu u Evroligi. Verujem da bi oba kluba trebalo imaju stalne ugovore. Pogotovo s obzirom na to koliko su oba kluba dobro organizovana i činjenicu da se kreću ka najvišem nivou - započeo  je Sferopulos za "Eurohups".

Grčki stručnjak je 22. oktobra preuzeo tim Crvene zvezde, pošto je  usled loših rezultat raskinuta saradnja sa Duškom Ivanovićem.

- Najvažnija stvar je da pobeđujemo u utakmicama sada kada nismo 100 odsto mogućnosti da bismo mogli da napravimo iskorak kad budemo spremni. Za mene je važno da se vrate naši povređeni momci, Adam Hanga i Branko Lazić. Naravno, ciljevi tima kao što je Crvena zvezda su veliki. Ovo je tim koji želi da se bori za uspeh u svim takmičenjima. To je ono što pokušavamo da uradimo - nastavio je Sferopulos.

Crveno - beli će u naredna dva kola Evrolige za protivnike imati Real iz Madrida i Makabi.

- Znao sam u kakav klub dolazim. Potrebno je da se brzo prilagodite timu, i onda počnete da ga menjate i prilagođavate svojim zamislima. Još smo u tom procesu. Nismo još do kraja kompletirali prelazak iz prethodnog stanja u novo. Ali tim počinje da ugrađuje nove stvari i u napadu i u odbrani i to je najvažnija stvar da poboljšamo našu igru. Smatram da je Zvezda tim koji mi daje priliku da kao trener radim na najvišem nivou. Imaju sjajnu dinamiku i zbog velikog broj navijača. Zajedno sa predsednikom i menadžmentom možemo da napravimo dobre stvari ove i naredne sezone - rekao je Sferopulos.

Za kraj je na pitanje "koga bi želeo da trenira" dao prilično zanimljiv odgovor. Naime, on se odlučio za Luku Dončića, NBA superstara i košarkaša Dalasa.

- Luka Dončić. Ogroman je talenat - završio je svoje izlaganje bivši trener Olimpijakosa.

(Telegraf.rs)