Zvezda naciljala novog centra: Sferopulos želi bivšeg igrača, ali jedan detalj koči transfer

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bilo bi to vrhunsko pojačanje...

Foto: Nathan Denette / Zuma Press / Profimedia

Košarkaški klub Crvena zvezda je početkom prelaznog roka bio prilično aktivan na tržištu igrača i tim je selektovan tako da ima pet igrača koji mogu da igraju na poziciji centra.

Ipak, veliki broj igrača nije doneo odgovarajući kvalitet i od samog početka delovalo je da fali jedan koji bi se istakao u odnosu na ostale.

Iako je Bolomboj odlično odigrao prethodne utakmice, deluje da je Zvezda aktivna na tržištu i da će pokušati da se pojača, a sada se pojavljuju informacije da bi pojačanje moglo doći upravo na poziciji centra.

Kako javlja poznati košarkaški novinar Mateo Andrijani, Zvezda je zainteresovana za bivšeg igrača Janisa Sferopulosa Kem Birča.

Međutim, problem je u tome što igrač i dalje pokušava da nađe NBA angažman i to je postavio kao svoj glavni prioritet, te će čekati neko vreme da vidi ponude.

Sa druge strane u Evropi su osim Zvezde za njegove usluge zainteresovani u Efesu, koji i bez njega imaju odličnu centarsku liniju.

Svakako čeka se epilog NBA situacije, pa bi onda moglo da se vidi u kom će smeru ići njegova karijera, ali navodno poznati centar više simpatiše Zvezdu, usled prethodne saradnje sa Sferopulosom, koja je bila uspešna.

On je prethodno igrao u dresu Olimpijakosa, a od odlaska u NBA ligu nastupao je tri i po godine za Orlando Medžik, dok je dve i po godine proveo u Torontu sa timom Reptorsa.

(Telegraf.rs)