Dobrić najavio meč protiv Zvezde: "Imaju možda i najjaču ekipu u poslednjih par godina, očekujemo reakciju"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Crveno-belima neće biti nimalo lako u "Paladoci"

Foto: Michele Nucci/IPA Sport/ipa-agency.net / Shutterstock Editorial / Profimedia

Košarkaši Crvene zvezde u petak uveče gostuju ekipi Virtusa iz Bolonje u okviru 4. kola Evrolige, gde će tražiti trijumf kojim bi popravili svoj skor na 2-2. Meč se igra u čuvenoj "Paladoci" od 20.30 časova.

Crveno-beli su u prvoj rundi lako dobili Asvel, ali su onda poraženi u dve neizvesne završnice od Žalgirisa u Kaunasu i od Monaka u Beogradu. Sada ih čeka Virtus koji je jako dobro otvorio ovu sezonu i trenutno je na 2-1.

Nema sumnje da će Zvezda imati težak posao u Italiji, a preko puta će se naći košarkaš kojeg crveno-beli jako dobro znaju. Naravno, reč je o našem reprezentativcu Ognjenu Dobriću, koji je za klupski sajt Virtusa najavio ovaj meč.

- Zvezda ima moćnu ekipu. Na papiru jednu od najjačih, ako ne i najjaču u poslednjih nekoliko godina. Zvezda dolazi u Bolonju posle poraza od Monaka i sigurno treba da očekujemo reakciju - istakao je Dobrić.

Međutim, Ognjen ističe da je prednost Virtusa ta što je za obe utakmice u ovom duplom kolu zakazan u Bolonji.

- Mi smo poraženi od Žalgirisa u meču u kojem smo kontrolisali dešavanja na parketu sve do same završnice. Slavili smo protiv Monaka u gostima i Albe na našem parketu. Očekujem veliku borbu, neizvesnu utakmicu, a naša prednost može da bude činjenica da smo svežiji u odnosu na Zvezdu, jer oba meča u ovom duplom programu igramo u Bolonji - istakao je Dobrić.

(Telegraf.rs)