Sve o meču Partizan - Barselona: Domaća publika za prekid loše serije protiv Katalonaca

Vreme čitanja: oko 3 min.

Navijači kao bitan faktor, ali i gosti igraju silovito

Foto: Mileta Mirčetić

Beogradska će  po prvi put u novoj sezoni Evrolige će biti obojen u crno-belo pošto će u goste Partizanu u okviru trećeg gola doći Barselona.

Ekipa iz Humske je u odličnom trenutku i seriji od tri slavlja, uključujući i ono protiv Asvela u četvrtak (88:62) pa bi novi trijumf sigurno dodatno "pogurao" već postojeće samopouzdanje.

Treba podsetiti da je Partizan u prvom kolu poražen od Makabija, ali i da trenutna forma, baš kao i ono što je prikazano u tom susretu može i sigurno će varirati, pošto se tim i dalje uigrava.

Sa druge strane je uvek težak rival, koji već ima dve pobede i to protiv Anadolu Efesa i Olimpijakosa, uz samo jedan neuspeh u pet duela ACB lige.

Kada se igra i ko prenosi meč?

Meč Paritzan - Barselona se igra u beogradskoj "Štar Areni" sa početkom u 18:30. Prenos utakmice možete ispratiti na Sport klubu 1, ali i uživo u teksutalnom obliku na Telegraf Sportu.

Ko sudi?

Pravdu na susretu deliće Fernando Roša iz Portugala, Pjotr Pastušijak iz Poljske i Arturas Sukis iz Litvanije. Niko od njih nije delio pravdu crno-belima u Evroligi.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Dakle domaćin je u sjajnom nizu od tri pobede, a ono što više može da obraduje Grobare jeste način na koji su trijumfi zabeleženi. Osim pomenutog okršaja sa Asvelom, pre samo tri dana i Cibona je doživela sličnu sudbinu (96:67) uz, dodupše, oscilacije u igri, prevashodno izazvane time što su na startu meča igrali košarkaši sa manjom minutažom.

Pre toga gnev je osetila i Krka (96:56) u Novom Mestu, a treba dodati da crno-beli i iz prve runde ABA lige "vuku" vrlo ubedljivo slavlje protiv Mornara.

Barselona je osim mečeva sa Anadolu Efesom i Olimpijakosom porazila i Andoru, a tokom vikenda i Gran Kanariju u gostima (93:83) pa je njihova serija pobeda nešto duža.

Jedine poraze upisali su od Reala, prvog oktobra u Endesa ligi i nešto ranije u Superkupu Španije.

Projektovane startne petorke

Partizan: Avramović, Panter, Naneli, Ledej, Kaminski

Barselona: Satoranski, Laprovitola, Kalinić, Da Silva, Veseli

Zdravstveni bilans ekipa

Pomalo neverovatno zvuči podatak da se u rosterima oba tima nalazi samo jedan povređeni igrač. Željko Obradović nema nikakvih problema, bilo je jasno i tokom vikenda da je Ognjen Jaramaz spreman, dok će Rođer Grimau biti lišen pomoći samo mladog Majkla Kajseda.

Šta kažu kladionice?

Mocart kladionica favorizuje Partizan na čiju pobedu je stavljena kvota 1,85, dok je trijumf Barselone procenjen na 2,30. Očekuje se veliki broj poena, zbog čega je i stavljena granica od 165,5.

Reč trenera

Željko Obradović

- Igramo protiv tima koji je među glavnim favoritima. U seriji su dobrih rezultata i igraju veoma dobro. Raduje nas što prvi put igramo u Areni pred našim navijačima, od njih očekujem barem nivo koji je bio prošle godine. Igraju dobro, pravili su roster koji je popunjen na svakom mestu. Svi koji su došli dobro su se uklopili, treneru je sve poznato, igrao je u Barseloni. Rade neke stvari slično kao prošle sezone. Mogu da igraju sa različitim postavama, ton igri daju spoljni igrači, posebno Laprovitola. Abrines je strašnoj šuterskoj formi, Kalinić može da igra na poziciji na tri ili četiri.

(Telegraf.rs)