Ambasador Izraela o ponudi Partizana da Makabi igra u Beogradu: "Veoma smo dirnuti, narod je jako zahvalan"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Njegova ekselencija, gospodin Jahel Vilan komentarisao je prijateljske gestove Srbije prema Izraelu

Izrael je uzdrman nakon strašnih napada Hamasa sa područja Gaze ka ostatku zemlje zbog čega je od subote, pa do danas poginulo na stotine ljudi, na hiljadu povređeno, a nije poznat tačan broj onih koji su kidnapovani.

Sportska takmičenja širom Izraela momentalno su stopirana. Sve međunarodne utakmice, kako fudbalske, tako i košarkaške su odložene, a saopštenjima su se oglasile FIBA, FIFA, Evroliga...

U međuvremenu je i Košarkaški klub Partizan ponudio Makabiju da svoje utakmice igra u Beogradu, a da će im biti obezbeđen smeštaj, hala za trening i utakmice, što je u Izraelu sačekano sa pravim oduševljenjem i zahvalnošću.

U intervjuu za Telegraf, ambasador Izraela u Republici Srbije, njegova ekselencija Jahel Vilan istakao je kako sve poruke podrške stižu do naroda u Izraelu, a upravo je pomenuo gest Partizana kao nešto izvanredno. Isto tako se dotakao i svih igrača u timovima večitih rivala i kako su se osetili posle svega što se dešava u njihovoj domovini.

- Veoma smo zahvalni na podršci koju dobijamo u vašoj zemlji. Lično me je pozvao predsednik Vučić u subotu, nekoliko sati nakon što je sve počelo. Takođe, objavio je i zvanično saopštenje. Ali iz svih krajeva Srbije, od ludi, ministara, političara, običnih ljudi, prijatelja, sportskih klubova... Veoma smo dirnuti ponudom KK Partizan da Makabi iz Tel Aviva bude domaćin u Beogradu na svojim evroligaškim utakmicama. Imamo igrače koji igraju u oba kluba, i Partizanu i u Crvenoj zvezdi. Svi su lepo prihvaćeni ovde, a imaju veoma jaka osećanja u vezi sa onim danom kada je sve počelo. U poslednja dva dana... Kao što sam rekao, postoje dani kada su vam potrebni prijatelji i kada znate ko su vam pravi prijatelji. Iskreno govoreći, meni nisu bila potrebna ovakva vremena da bih znao da je Srbija iskren prijatelj Izraela, ali nam i dalje greje srca i mnogo znači svakom u Izraelu. Mogu vam reći da svi ovi gestovi stižu do Izraela. U vestima su. Narod je zahvalan. I ja sam veoma zahvalan za sve, što je ponuđeno meni, mojoj porodici i mojoj zemlji, od Srbije - rekao je ambasador Izraela u Srbiji, Jahel Vilan.

Kompletan intervju gospodina Vilana možete pročitati u odvojenoj vesti gde je govorio o odnosima Srbije i Izraela.

(Telegraf.rs)