Legenda hrvatske košarke veruje u večite u Evroligi: "Partizan i Zvezda su na seriju od završnog turnira"

Vreme čitanja: oko 1 min.

On smatra da su beogradski timovi kandidati za plej-of

Foto: Mileta Mirčetić

Evroliga startuje za četiri dana. Ponovo ćemo ove godine uživati u partijama Partizana i Crvene zvezde, pošto crno-beli na startu gostuju Makabiju, a crveno-beli dočekuju ekipu francuskog Asvela. Navijači se, naravno, nadaju da bi njihovi timovi mogli da stignu i do plej-ofa.

Vodeći evropski košarkaški portali svrstavaju večite rivale na mesto koje bi to i moglo da im omogući. Uglavnom su svi složni da bi Partizan i Zvezda mogli da završe na mestima koja vode u plej-in fazu takmičenja.

I legendarni bivši hrvatski košarkaš, a kasnije i trener, Aleksandar Aco Petrović stava je da večiti mogu da završe u plej-ofu Evrolige. On je izdvojio tri posebna kandidata koja vidi na Fajnal foru.

- U nedelji u kojoj počinje Evroliga, vidim tri ekipa kao istaknute kandidate za Fajnal for. To su Real Madrid, Monako i Olimpijakos. Partizan i Zvezda su legitimni kandidati za plej-of i samim tim su jednu seriju udaljeni od završnog turnira - poručio je Aco Petrović.

Podsetimo, prošle godine je Partizan došao do plej-of serije sa Real Madridom, ali je potom izgubio, iako je imao prednost od 2:0 u pobedama, dok je Zvezda ostala ispod crte u regularnom delu sezone.

(Telegraf.rs)