Ko je od košarkaša Zvezde i Partizana "izdominirao" u prvom kolu Telergaf Mozzart Fantasija, a ko je lider?

Vreme čitanja: oko 3 min.

Razlike su i dalje vrlo male, a svi možete i dalje da se priključite tako što ćete uneti kod "744A20A4" na zvaničnom sajtu Evrolige

Foto: ABA liga - Dragana Stjepanović

Iza nas je vrlo uzbudljivo prvo kolo Evrolige. Beogradski večiti rivali startovali su polovično - Zvezda uz pobedu nad Asvelom, a Partizan uz poraz od Makabija u Tel Avivu, a uz novu sezonu krenuo je i Telegraf Mozzart Fantasy Evrolige. I odmah na startu imali smo veliku borbu.

Krenimo od naše tabele Telegraf Mozzart Evroliga Fantasija, gde trenutno prvo mesto nosi ekipa Ena Devića "Lelemudan" sa 212,90 poena. On je pogodio kapitena za ovo kolo, pošto mu je Nikola Mirotić doneo vrtoglavih 76 poena. Sa druge strane, Šejn Larkin je na to dodao 26 poena, Nikola Milutinov 23,10 poena, a sjajni Rokas Giedraitis je stao na skoru od 22 poena. Preostali igrač petorke bio je Kevin Panter sa devet poena.

Uz to, šesti igrač mu je bio Aleksa Avramović koji je "pokidao" i stao je na 23 poena. Pored njega su se na klupi našli još Ognjen Kuzmić (2,75), Branko Lazić (4,40), Vimberg (1,65) i Jidizli (nije igrao).

Razlike su trenutno zaista minimalne, pa drugoplasirani Ivan Dobrić sa timom "Zzzzt" ima 211,15 poena, dok "KK Amigosi" Marka Sorića ima 208,20 poena.

Statistički gledano, najviše poena doneo je upravo Nikola Mirotić (38,0), pratio ga je u stopu Alek Piters sa 34,1 poenom, dok je Majk Džejms završio sa 29 poena. Sjajni Lorenzo Braun stao je na 27,5 poena, dok je Vili Ernangomez završio sa 26,4 poena. Preko 25 poena ostvarili su još Šejn Larkin (26,0), Semi Odželeje (25,3), Džoš Nibo (25,3), Duško Ivanović kao trener Zvezde (25,0) i Huančo Ernangomez (25,0).

Foto: aba-liga.com/ j.t.d./Dragana Stjepanović

A kako su prošli igrači Crvene zvezde i Partizana u ovom kolu? 

Ko se ove sedmice odlučio da stavi košarkaše Partizana i Crvene zvezde u svoj tim, uglavnom je mogao da bude poprilično zadovoljan izborom. Pre svega onaj ko je postavio Duška Ivanovića za trenera, pošto je pobeda crveno-belih nad Asvelom svima koji su imali ovog trenera donela 25 poena.

Sledi maestralni Aleksa Avramović, koji je produžio blistave partije za Svetskog prvenstva i doneo 23 poena svima koji su ga imali u Telegraf Mozzart Evroliga Fantasiju. Potom slede dva igrača Zvezde - Rokas Giedraitis koji je redom pogađao trojke i stao na 22 poena, baš kao i Šabaz Nejpir.

Ni Nemanja Nedović (16,5), pa ni Luka Mitrović (15,4) vas nisu razočarali, dok je sasvim koristan bio i Pi-Džej Doužer sa 13 poena.

Od igrača koji su prebacili 10 poena je tu još samo Marko Simonović iz Crvene zvezde koji je dogurao do 11, a bilo je i onih koji su malo "podbacili"...

Foto: Nikola Tomić

Nisu se proveli lepo oni koji su postavili Željka Obradovića za trenera, jer mu je pripisano -10 poena za dvocifren poraz u Tel Avivu, a u minusu su završili i Frenk Kaminski sa -1 poenom, Miloš Teodosić sa -0,9 poena, koliko je imao i Majk Tobi. Mnogo bolje nisu prošli ni Mateuš Ponitka sa jednim bodom, kao ni Ognjen Jaramaz sa svega dva.

Novo kolo se igra od četvrtak i biće to prava šansa da nastavite da sakupljate vredno bodove i borite se za nagrade u Telergaf Mozzart Evroliga Fantasiju.

Svi se i dalje možete priključiti ligi klikom na sledeći link i unosom koda "744A20A4", čime ulazite u borbu za vredne nagrade. Tri prvoplasirana takmičara na kraju sezone dobiće letovanja u saradnji sa agencijom Viva Travel.

(Telegraf.rs)