Sekulić utučen posle poraza od Poljske: "Ovo je bilo naše najgore poluvreme"

Slovenija je odigrala loše prvo poluvreme...

Košarkaška reprezentacija Slovenije napravila je jedno od najvećih iznenađenja turnira pošto je pobedila Sloveniju 90:87 i plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva u košarci. 

Posle meča, selektor Slovenije je čestitao protivničkom timu.

- Svaka čast poljskom timu, odigrali su fantastično, naročito u prvom poluvremenu. Izašli su i borili su se, šutirali su neverovatno, pogodili su devet trojki u prvom poluvremenu, samo četiri u drugom, stekli veliku prednost. Posebno druga četvrtina je bila loša u napadu za nas, a odatle je došla i loša odbrana. Svaka čast i mojim igračima kako su se vratili, pogotovo u trećoj četvrtini, izborili su se da se vrate u meč i da povedu. Napravili smo ipak ključne greške, a oni su pogodili teške šuteve. Izgubili smo meč u prvom poluvremenu, to je ključno - istakao je on i dodao:

- Naravno, Majk nije bio 100% spreman, imao je tešku povredu, pre starta utakmice sa Nemačkom se sapeo o nogu sudije. Iako, bio je na terenu, dao je svoje srce, ne možemo ništa da mu zamerimo. Morali smo da se prilagodimo tome, Poljaci su odigrali sjajnu utakmicu, morali smo i da se prilagodimo ritmu i tempu utakmice, da budemo agresivniji. Uspeli smo u nekom delu, ali to nije bilo dovoljno.

- Teško je reći, hteli smo da pobedimo ovu utakmicu, ali smo došli u jednu situaciju da smo igrali vrlo lošu odbranu. Oni su odigrali fantastičnu prvu i drugu četvrtinu, moram priznati da su oni odigrali dobro, stvarno poljska ekipa je danas odigrala možda i najbolju utakmicu prvenstva, a ovo je bilo naše najgore poluvreme.

Sekulić je istakao da je njegov tim odigrao dobro prvenstvo.

- Mislim da je ovo bila jedna slabija utakmica, imali smo najtežu grupu na čitavom prvenstvu. To je sastavni deo prvenstva, malo vremena je za razmišljanje, ali tako je svima. Iz meča u meč smo pokazali da možemo da igramo.

Video: Utučeni Slovenci nakon poraza od Poljske samo prošli kroz miks zonu

(Telegraf.rs)