Orlovi stigli u Beograd pognute glave! Samo kapiten Lučić stao pred medije: "Pričali smo dugo u noć"

Orlovi su stigli letom iz Berlina koji je kasnio dva sata

Košarkaši Srbije stigli su u Beograd posle ispadanja sa Evrobasketa letom iz Berlina. Let je kasnio skoro dva sata, igrači su hotel napustili još u šest sati ujutru, a na aerodrom Nikola Tesla sleteli su u 12.45.

Reprezentativci su u Beograd krenuli bez selektora Svetislava Pešića, koji je ostao u Berlinu i vratiće se u Beograd kasnije, letom preko Beča, koji bi trebalo da sleti u Beograd oko 18 časova.

Podsetimo, Orlovi su bili među glavnim favoritima za osvajanje medalje, i to najsjajnije. Posle grupne faze, gde su redom padali Holandija, Češka, Finska, Izrael i Poljska, došla je nokaut faza i "hladan tuš" i šokantan poraz od Azura.

Košarkaši nisu bili previše raspoloženi za davanje izjava i mnogi su čim su se pojavili na izlaznim vratima aerdordoma potrudili da izbegnu kamere i novinare. Stao je jedino kapiten Vladimir Lučić, koji je kratko izneo utiske.

- Nismo ništa analizirali, sve je još sveže, kao što sam rekao na konferenciji, promašili smo veliki broj otvorenih šuteva, posle isključenja trenera su oni odreagovali kao ekipa. Pokupili neke šuteve - rekao je Lučić.

On je istakao da je svima teško pao poraz i da nije imao šta bilo kome da kaže posle meča.

- Teško. Nisam imao šta bilo kome da kažem, svi smo razočarani, imali smo velika očekivanja, a u sportu se dešavaju ovakve stvari - rekao je Lučić i otkrio da su igrači međusobno pričali dugo posle ponoći kao i da smatra da je ekipa imala sjajnu hemiju.

- Da pričali smo. Ništa što bi vas zanimalo. Odnos koji smo izgradili kao ekipa, hemija koju smo imali je bila izvanredna. Dosta smo pričali sinoć, ekipa smo za poželeti za druženje i kroz sve što smo prošli tokom leta.

Lučić ističe da je i u grupi bilo dovoljno jakih protivnika.

- Ne, imali smo dovoljno jakih protivnika, ekipe koje su bile sa nama u grupi i rezultati u osmini finala pokazuju koliko su jake ekipe, imali smo u kvalifikacijama dva teška meča sa Grčkom i Turskom, nisu nam nedostajale teške utakmice.

Da li su mediji stvorili pritisak igračima?

- Nismo pratili medije u toj meri u kojoj mislite. U odnosu na kvalitet koji smo imali imali smo realne želje i snove da napravimo rezultat, odatle i razočarenje.

Da li je selektor Pešić trebalo da napravi nešto slično kao Poceko?

- Ne znam, igrom slučaja, nije prvi put da trener pokušava da nekom reakcijom, po meni lažnom reakcijom, motiviše ekipu, od toga su Italijani krenuli da igraju bolje, ne mislim da je to bilo zbog Poceka - zaključio je Vladimir Lučić.

(Telegraf.rs)