Simon čestitao Fincima, otkrio šta je problem hrvatske košarke i osuo paljbu po sudijama: "Ovo je sramota"

Hrvatski bek ističe da je bolji prošao dalje

Foto: Telegraf

Hrvatska košarkaška reprezentacija eliminisana je sa Evrobasketa, pošto su u osmini finala bolji od njih bili Finci, predvođeni neverovatnim Laurijem Markanenom, koji je postigao 43 poena.

Posle meča, Krunoslav Simon je stao pred srpskim novinarima i čestitao Fincima na zasluženoj pobedi.

- Interesantna utakmica, ali tako je ispalo na kraju, imali su Finci jednog vanserijskog igrača koji je odigrao neverovatno. Znali smo da nam Finci ne leže, da će biti teško. To je sport na kraju krajeva. Oni su pokazali da su bolji, čestitam im na tome.

O tome koliko je teško čuvati Markanena kaže sledeće:

- Očito da jeste, čim je pogodio 43 poena. Dogodilo nam se nešto što nije smelo da se dogodi, od starta je krenuo neverovatno razigrao se, ubacio je nekoliko dobrih šuteva i bilo ga je teško zaustaviti, nemam šta da zamerim saigračima, to je sport. Naravno da ima razočaranja kada se ispadne. Tokom karijere sam se trudio da ne upadam u euforije i depresije, ali sigurno da je sport takav da se emotivno isprazniš, ali sutra je novi dan i treba ići dalje.

Šta je problem hrvatske košarke:

- Nemamo sistem, ne izbacujemo sistemski igrače, imamo dobru generaciju, nažalost imamo neke igrače koji nam se tu preklapaju, ali nije vreme sada za ovo pitanje, treba prespavati i hladne glave razmišljati., treba ja sam svoju analizu da napravim da mogu da odgovorim na to pitanje.

Na kraju je upitan o generalnom utisku o suđenju na Evrobasketu i ističe da je sramota da ovakvo takmičenje sude arbitri koji nisu ni na nivou županijske lige.

- Ne bih da ispadne da se vadim na sudije, jer su nas ovi momci zasluženo pobedili i na tome im čestitam. Ali sudije su od početka prvenstva ispod svakog nivoa i to je šteta, jer su se okupili najbolji igrači ne samo u Evropi, nego i u svetu, i da su se okupile sudije koje su u rangu županijske lige, to je stvarno sramota. Ne kažem da su nas krali, već samo da su loši. Neće, jer je činjenica da u Evropi najbolje sudije sude u ULEB-u, dok se ne reši taj problem između FIBA i ULEB-a, tako će biti.

(Telegraf.rs)