Ovo je dvorana u kojoj će Srbija pojuriti zlato: Ne može modernije, čeka se grmljavina naših navijača

Orlovi su danas u "Mercedes-Benc Areni" odradili prvi trening

Foto: Telegraf.rs

Košarkaši Srbije jutros su doputovali u glavni grad Nemačke, Berlin, gde će nastaviti svoj put ka jednoj od potencijalnih medalja na Evrobasketu.

Prvi protivnik Orlova u osmini finala biće selekcija Italije, koja je zauzela četvrto mesto u Grupi C, kojoj su inače bili domaćini. Ispred su se našli timovi Grčke, Hrvatske i Ukrajine, upravo u tom redosledu.

Skoro pa tek pošto su izašli iz aviona, reprezentativci Srbije morali su da odrade i prvi trening u Berlinu i da osete parket “Mercedes-Benc Arene“ u kojoj će se igrati utakmice završnice takmičenja.

Prva je na programu već sutra od 12.00 časova kada se sastaju Turska i Francuska, potencijalni rivali Srbije u četvrtfinalu, da bi se od 14.45 sastali Slovenija i Belgija, od 18.00 časova je zakazan duel Nemačke i Crne Gore, dok je od 20.45 časova planiran derbi između Španije i Litvanije.

Srbija svoj meč igra u nedelju od 18.00 časova sa Italijanima, a do tada će sutra tokom jutra odraditi još jedan trening.

Sama dvorana izgleda fantastično, kako spolja, tako i iznutra. Sve izgleda gotovo savršeno, a hala je smeštena tik uz reku Špreju i odlično je gradskim prevozom (metroom i S-Banom) povezana sa ostalim krajevima Berlina.

Može da primi ukupno 14.500 ljudi kada je reč o košarci, u njoj utakmice inače igra berlinska Alba u Evroligi, tako da su ljubitelji najjačeg kontinentalnog klupskog takmičenja sigurno dobro upoznati sa ovom dvoranom.

Pored Albe, ovu dvoranu koristi i ekipa hokeja na ledu, Ajsberen, koja se takmiči u Prvoj ligi Nemačke.

Baš kao i u Pragu, očekuje se veliki broj navijača iz Srbije, pre svega onih koji žive i rade u Berlinu i okolnim gradovima. Naša zemlja imala je veliku podršku u Češkoj, pa se nadamo da će nas ovoga puta na tom talasu ona odvesti što dalje.

Video: Milutinov nije došao na Evrobasket: Pešić objasnio bizarnu situaciju sa centrom, svi u neverici!

(Telegraf.rs)