Izraelac pitao Pešića kako je trenirati "jednoroga" Jokića, selektor Srbije mu objasnio u detalje

Podsetimo, Jokić je bio igrač utakmice

Foto: AP/Tanjug

Izdominirao je Nikola Jokić protiv Izraela i sa 29 poena, 11 skokova i pet asistencija vodio je košarkašku reprezentaciju Srbije do nove pobede na Eurobasketu!

Otuda i ne čudi pitanje izraelskog novinara za Svetislava Pešića koje se odnosilo na to kako je trenirati Jokića. Na jasno pitanje "Selektore, kako je trenirati igrače poput Jokića koji je kao jednorog, jedinstven," Pešić mu je najpre odgovorio "kao i svakog drugog".

Zatim mu je objasio i zašto.

On je naša pokretačka snaga. Da osvojimo zlato, da budemo prvi u grupi, da igramo dobru košarku u Berlinu. Bez njega to ne bi bilo moguće. Sve na ovom nivou je važno, potreban nam je igrač kakav je Micić, Jokić, Kalinić, Gudurić ili kao Kuridža. Tim je iznad svega. Jokić zna šta je njegov posao i na prvom mestu, pravi druge igrače boljim. Možemo da pobedimo samo sa dobrom ofanzivom - poručio je Pešić.

Srbija je posle četiri kola prva u svojoj grupi i da bi tamo ostala trebaće joj pobeda protiv Poljske u narednom. Ukoliko orlovi dobiju Poljake, a Hrvatska izgubi od Ukrajine, gledaćemo duel protiv "komšija" u osmini finala. O tome kakve su kalkulacije, možete pročitati OVDE.

Telegraf na Evrobasketu ima dva izveštača, a ovde možete da pratite sve najnovije informacije i ekskluzivne priče sa lica mesta.

Video: Deni Avdija: Za mene utakmica protiv Srbije ima poseban značaj, zato poraz više boli

(Telegraf.rs)